Socca: a sportág Copa Américáján játszhat a magyar válogatott

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.20. 17:03
null
Nívós tornán szerepelhet a soccaválogatott (Fotó: SportBánya)
Címkék
Meghívást kaptak a magyarok a Socca América's Fiestára. Európából a magyar socca-válogatotton kívül a spanyolok játszanak még Cancúnban – áll a SportBánya által szerkesztőségünkhöz eljuttatott hírben. A torna résztvevői között ott lesz Argentína, az Egyesült Államok, Kanada, Kolumbia, Uruguay, Mexikó és Chile is. Az eseményt február 21. és 26. között rendezik meg Mexikóban.

 

Roni Ribeiro Da Silva szövetségi kapitány szerint a mexikói tornán részt venni megtiszteltetés lesz. „Ez valójában a sportágban nem más, mint a Copa América. A mezőny fantasztikus lesz, tele technikás, jó iramú, és világszinten jó eredményeket elért csapatokkal. Gondoljunk csak a brazilokra, mexikóiakra, és az amerikaiakra” – mondta a szakember, aki hozzátette, kiderül, hogy hol tart most a nemzeti csapat: „Nyilván szeretnénk minél tovább jutni, hiszen ezzel a socca-világranglistán elfoglalt helyünkön is tudnánk javítani.”

Magyarország a világranglistán jelenleg a 17. Az élen Kazahsztánt találjuk, amely Brazíliát és Lengyelországot előzi meg.

A socca a kispályás labdarúgásnak az egyik legdinamikusabban feljődő változata. Öt plusz egyes felállásban játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik