U19-es Eb: továbbjutott a csoportból Portugália és Olaszország

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.09. 20:30
null
Luis Hasa gólja továbbjutást ért Olaszországnak (Fotó: UEFA)
Portugália 2–1-re legyőzte Máltát, míg Olaszország 1–1-es döntetlent játszott Lengyelországgal az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában.

 

Jól indult az utolsó mérkőzése a csoportkörben a lengyel U19-es válogatottnak, hiszen az olaszok ellen már a 8. percben betaláltak. A piros-fehéreknek mindenképp szükségük lett volna egy győzelemre, hogy meglepetésre kiejtsék az olaszokat, ám ez nem jött össze – még a félidőben egyenlítettek Luis Hasa révén az olaszok, a döntetlen pedig elég volt nekik a továbbjutáshoz. Ugyan mindkét együttes négy-négy ponttal zárta a csoportkört, ráadásul még a gólkülönbségük is azonos volt, az olaszok több szerzett góljuknak köszönhetően jutottak tovább.

A már biztosan elődöntős portugálok az eddig 0 pontot szerző, házigazda máltaiakkal találkoztak az harmadik meccsükön. Esélyeshez hűen gyors góllal előnybe is kerültek, majd a második félidőben kisebb meglepetésre a máltaiak megszerezték első góljukat a tornán, és kiegyenlítettek. Portugália gyorsan megrázta magát, s három perccel később ismét vezetést szerzett, ezt a előnyt már nem adta ki a kezéből – harmadszor is győzelmet aratott a csoportban.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Olaszország–Lengyelország 1–1
Portugália–Málta 2–1
Az A-csoport végeredménye:
1. Portugália 9 pont, 2. Olaszország 4, 3. Lengyelország 4, 4. Málta 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik