Arany-kupa: a mezőkövesdi játékos csapata kikapott Panamától

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.01. 09:13
null
Győzelmével Panama biztosan továbbjutott a csoportból (Fotó: Getty Images)
Panama 2–1-re legyőzte Martinique válogatottját, míg Costa Rica 0–0-s döntetlent játszott Salvadorral az észak- és közép-amerikai, illetve karibi zóna kontinensviadala, a CONCACAF Arany-kupa C-csoportjának 2. fordulójában.

 

MARTINIQUE–PANAMA

Panama már az első félidőben is irányította a Martinique elleni mérkőzést, de kilenc kapura lövéséből egy gól sem született. A második játékrészben megtört a jég, José Fajardo és Michael Amir Murillo is betalált, amire a martinique-iak csak a 94. percben tudtak válaszolni, tehát 2–1-re nyert Panama. A martinique-i válogatottban szerepet kapott a Mezőkövesd középpályása, Thomas Ephestion is, ő a 64. percben lépett pályára. Panama győzelmével biztosította negyeddöntőbe jutását.

SALVADOR–COSTA RICA

Végig kiegyenlítetten alakult az összecsapás, a legutóbbi három világbajnokságon szereplő Costa Ricának valamivel több lehetősége volt, gólt azonban nem tudott szerezni, 0–0 lett a vége. A csoportot 6 ponttal Panama vezeti, 3-mal követi a panamaiakat Martinique, 1 pontja van Costa Ricának és El Salvadornak is – egyiküknek sem kell lemondania a továbbjutásról, de a 3. fordulóban mindenképpen győzelem szükséges hozzá.

CONCACAF ARANY KUPA
CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
C-CSOPORT
Martinique–Panama 1–2 (Fabien 90+4., ill. Fajardo 57., Murillo 69.)
Salvador–Costa Rica 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik