Felkészülés: rangos ellenfelek az NK Osijek új stadionjában

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 15:25
null
Az Opus Arena (Fotó: osijeknews.hr)
Vasárnap indul a horvát-szlovén határnál fekvő Muraszentmártonba a horvát labdarúgó-bajnokság harmadik helyezettje, az NK Osijek, hogy július 8-ig a termálfürdőjéről ismert településen készülhessen.

 

A Zalaegerszegtől mindössze 70 kilométerre található Muraszentmárton (Sveti Martin na Muri) bő fél évtizeddel ezelőtt még a horvát labdarúgó-válogatott bázisául is szolgált több alkalommal, s a program keretében az eszékiek innen kelnek majd útra, két előkészületi találkozójuk helyszínére.

Vasárnap, mondhatni még útközben a Granicar Laze csapatával kezdenek, július 2-án vasárnap viszont már a Mura folyóhoz közel, a szlovéniai Radencin mérkőzhetnek a cseh Bohemians Praha legénységével. Július 5-én szerdán Krizevcin (Tótkeresztúr) a román Petrolul Ploiesti gárdájával, míg 8-án szombaton jöhet egy kimondottan „csemege”, amikor is Vedran Jugovicék a Fehérvárral csaphatnak össze a muraszentmártoni NK Polet-pályán.

Ezt követően az eszékiek visszatérnek szlavóniai környezetükbe. A ZTE FC együttese is történelmi pillanatokat szolgáltathat majd Eszék Pampas városrészében a horvát Slaven Belupo, valamint az örmény futballválogatott mellett.

A fehér-kékek a kaproncai Slaven elleni bajnokin vívják első tétmeccsüket az új, 13 ezres Opus Arenában. A ZTE az első európai tétmeccsen lesz az ellenfél az új stadionban július végén, míg válogatott szinten a horvátok örmények elleni csatája lesz az első – igaz, majd csak októberben, az Eb-selejtezőn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik