Arany-kupa: az Egyesült Államok botlott a nyitányon

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 10:19
null
Az Egyesült Államok nem bírt Jamaicával az Arany-kupa nyitómérkőzésén (Fotó: Getty Images)
A házigazda Egyesült Államok 1–1-es döntetlent játszott Jamaicával az Arany-kupa, az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi térség (CONCACAF-zóna) országainak legfontosabb labdarúgótornájának nyitómérkőzésén. A csoport másik találkozóján Trinidad és Tobago magabiztos sikert aratott Saint Kitts és Nevis ellen. A B-csoportban Haiti Katart, Mexikó Hondurast győzte le.

Kezdetét vette az Arany-kupa, amely az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi térség (CONCACAF-zóna) országainak legfontosabb tornája. Az esemény házigazdája – ahogy minden alkalommal – idén is az Egyesült Államok. A négy négyes csoportból az első két helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

EGYESÜLT ÁLLAMOK–JAMAICA

A mérkőzésen a jamaicaiak hamar vezetést szereztek a házigazda amerikaiak ellen, majd egy tizenegyest is kihagytak, amit az Egyesült Államok a 88. percben Brandon Vazquez góljával büntetett.

TRINIDAD ÉS TOBAGO–SAINT KITTS ÉS NEVIS

Nem volt kérdés a csoport másik mérkőzésén, amelyen Trinidad és Tobago három gólt szerezve aratott magabiztos győzelmet az Arany-kupán debütáló Saint Kitts és Nevis ellen.

HAITI–KATAR

A B-csoportban magyar idő szerint hétfőn hajnalban a tornára újfent meghívott Katar szerzett vezetést Haiti ellen. A Karibi-térség országa azonban az első és a második félidő hosszabbításában is betalált, így drámai végjátékban a haitiak szereztek három pontot.

MEXIKÓ–HONDURAS

A legtöbbször (nyolcszor) győztes Mexikó az esélyeshez méltóan játszott Honduras ellen. Luis Romo már az első percben vezetést szerzett, majd a félidő közepén még egyszer betalált. Mexikó a második játékrészben is lőtt kettőt, így kiütéses győzelemmel kezdte az Arany-kupát.

ARANY-KUPA
1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Egyesült Államok–Jamaica 1–1
(B. Vazquez 88., ill. D. Lowe 13.)
Trinidad és Tobago–Saint Kitts és Nevis 3–0 (A . Jones 43., Fortune 65., Ible 73. – öngól)
B-CSOPORT
Haiti–Katar 2–1
(Nazon 45+1.– 11-esből, Pierrot 90+7., ill. Abdurisag 20.)
Mexikó–Honduras 4–0 (Romo 1., 23., Pineda 52., Chávez 64.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik