Az elődöntőbe jutott a Topolya a Szerb Kupában!

Vágólapra másolva!
2023.05.04. 16:00
null
Fotók: FK TSC
A Szerb Kupa negyeddöntőjében 4–0-ra megverte a Topolya a Novi Pazart, és így az elődöntőbe jutott.

SZERB KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Topolyai SC–Novi Pazar 4–0 (2–0)
Topolya,
TSC Aréna, 500 néző. V.: M. Ivkovics
TSC:
Filipovics – Petrovics, Cvetinovics, Kuveljics, Cvetkovics (Krpics, 77.) – Sztojics, Miloszavljevics (Jovanovics, 72.), L. Ilics, Djakovac (Radin, 58.) – Vukics (Ratkov, 71.), Mircsevszki (Csolics, 77.). Edző: Zsarko Lazetics
Novi Pazar:
Szlavkovics – Mijics (N. Gavrics, a szünetben), Jokszimovics, Kurdics, Bogdanovszki – Radovac (Adeshina, 66.), Momcsilovics – Sztanojlovics (Djuricskovics, a szünetben), Ergelasz, Nikcsevics – Majdevac (Fijuljanin, 79.). Edző: Davor Berber
Gólszerző: Vukics (18.), L. Ilics (35., 74.), Kurdics (63. – öngól)

A bajnokságban kétszer is vereséget szenvedett a Topolyai SC a Novi Pazartól, így a Szerb Kupa negyeddöntője kiváló alkalomnak tűnt, hogy az észak-bácskai együttes visszavágjon az 1–0-s és a 2–1-es vereségért.

A TSC kamatostul törlesztett, ugyanis a TSC Arénában fölényesen, 4–0-ra nyert, s ott van a legjobb négy között, ahová rajta kívül eddig a Crvena zvezda és a Csukaricski jutott be. Az erőviszonyok gyorsan kirajzolódtak a pályán, ugyanis a vendégek főleg a védekezéssel törődtek, a Veljko Ilicset helyettesítő Nenad Filipovicsnak semmi dolga nem akadt az első félidőben.

A TSC sorozatban alakította ki a gólszerzési lehetőségeket, és csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzi meg a vezetést. Az első gólig a 18. percig kellett várni, amikor a bajnokságban főként csereként pályára lépő Sztefan Vukics elé egy kis szerencsével került vissza a labda, ő pedig tizenhét méterről, szemben a kapuval bal lábbal félmagasan a kapu bal oldalába lőtt.

A hazaiak a 35. percben megduplázták az előnyüket: Martin Mircsevszki tette ki balra a labdát, a menetrendszerűen érkező Nemanja Petrovics pedig hajszálpontosan adott középre, s az érkező Luka Ilics tizenkét méterről a jobb alsóba gurított. A második játékrész elejét leszámítva semmit se változott a játék képe az első félidőhöz képest, csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzi meg harmadik gólját a hazai együttes.

Erre a 63. percben került sor, amikor Milos Cvetkovics beadása utána a labda Numan Kurdicsról a vendégek kapujába pattant.

A 74. percben Luka Ilics jobb oldalról adott be, de a beadásba senki nem ért bele, így a labda a jobb sarokban kötött ki. Ilics második gólja egyben a végeredményt is jelentette, így a TSC 4–0-val jutott a Szerb Kupa elődöntőjébe.

A topolyai együttes legközelebb május 8-án lép pályára, amikor a kragujevaci Radnicski 1923 otthonába látogat a szerb Szuperliga 34. fordulójában.

PERCRŐL PERCRE


90+2. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc Milan Jokszimovics kap sárgát szabálytalanságért.

Langyos mezőnyharc maradt a végére.

79. perc Andrija Majdevac le, Ibrahim Fijuljanin be a vendégeknél.

77. perc Dusan Cvetinovics megy le, Miljan Krpics be, Martin Mircsevszki is lemegy, helyére Nikola Csolics áll be.

74. PERC LUKA ILICS jobb oldali beadásába senki nem ér bele, Ratkov mozgása megzavarja a kapust, és így a labda a jobb sarokban köt ki. 4–0!

Bezzeg a TSC!

72. perc
Majdevac tizenegy méterről, senkitől sem zavartatva nem találja el a kaput, a bal kapufa mellett hagyja el a labda a játékteret – nagyon nem megy a góllövés a vendégeknek, négy mérkőzés óta nem lőttek gólt.



71. perc Sztefan Vukics le, Petar Ratkov fut be a helyére, Szasa Jovanovics is pályára lép, Ivan Miloszavljevics megy le.

A TSC a bajnokság második helyéért folytatott küzdelemben 1–0-ra legyőzte a közvetlen rivális Csukaricskit, hétfőn viszont 3–1-es vereséget szenvedett a belgrádi Partizan ellen, amely így ismét beszállt a BL-selejtezőt érő pozícióért zajló küzdelembe.

A Novi Pazar legutóbb április elején nyert mérkőzést, azóta sorozatban négy találkozón veszítettek: az alapszakasz utolsó fordulójában az újvidéki Vojvodina győzte le őket 2–0-ra, majd a rájátszás első fordulójában 4–0-ra veszítettek szintén az újvidéki együttestől, utána pedig a Vozsdovac és a Radnicski 1923 elleni 1–0-s vereségek következtek, vagyis az elmúlt egy hónapban igencsak hadilábon álltak a góllövéssel.

66. perc Szamir Radovac le, Adetundji Adeshina be a vendégeknél.

63. perc Luka Ilics bal oldali szögletét Cvetinovics fejeli öt méterről pont a vendégkapus kezébe.

63. PERC ELDŐLT! Cvetkovics ad be jobbról, Vukics nem ér bele, NUMAN KURDICS igen, de nagyon szerencsétlenül, így a vendégek védőjéről a Novi Pazar kapujába pattan a labda. 3–0!

60. perc Luka Ilics adja el a labdát a saját tizenhatosán belül, Majdevac kerül helyzetbe, de a lövését blokkolják a védők.

58. perc Ifet Djakovac le, Milan Radin be a hazaiaknál.

A kupa ezen szakaszában már működik a VAR!

55. perc Ilics kap egy kiugratást, de fölé pöcköli a labdát – nem kár érte, mivel lesen volt, de a partjelző megvárta az akció végét.

Húsz Celsius-fokban és napsütésben kezdődött a mérkőzés, mostanra a nap is eltűnt és zuhog az eső, Lazetics fel is veszi a kabátját.

52. perc Miloszavljevics viszi le a labdát az alapvonalhoz, de amikor be kellene adnia, akkor még egyet cselezne, és oda a gólszerzési lehetőség...

A vendégek a második félidő első öt percében többet és veszélyesebben támadtak, mint az első játékrész 45 perce alatt...

50. perc
Gavrics megy el a bal szélen, becsapja a szerb válogatott Sztojicsot, de hat méterről gyatrán lő kapura.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Mijics le, Nenad Gavrics be, Sztanojlovics le, helyére Petar Djuricskovics a vendégeknél a szünetbe.

A Novi Pazar a bajnokág alapszakaszában kétszer is legyőzte a TSC-t: tavaly augusztusban Topolyán 1–0-ra, az idén február elején pedig 2–1-re nyert a Szuperligában hatodik helyen álló együttes, amely számára az európai kupaporondra való kijutás egyedüli lehetősége, ha a kupában jól szerepelnek.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Cvetkovics ad be a jobb oldalról jobbal, kivágja a labdát az ötös és az érkező hazaiak elől Kurdics.

A Troyes-tól kölcsönkapott Manchester City- és Partizan-nevelés karmester 25 meccsen 5 gólt lőtt, és adott 7 gólpasszt, 1740 perc alatt.

35. PERC Újabb hazai gól, érik az elődöntő! Mircevszki gurítja ki balra a labdát Petrovicsnak, aki laposan lő középre, az érkező LUKA ILICS pedig futtából a jobb alsóba gurít. 2–0!

33. perc: Luka Ilics ugratná ki Kuveljicset, de picit hosszú a labda, így a vendégek kapusáé lett az indítás.

26. perc TSC-szöglet, ezúttal balról, Cvtekovics beadását Sztojics fejeli kapu mellé az ötös túlsó sarkáról, öt méterről.

24. perc Ilics és Petrovics volt a labda útja, utóbbi a rövid saroknál érkező Vukicshoz passzol, ő azonban nem találja el a kaput, ballal 10-ről a bal alsó mellé lő. Kissé balról.

Kellett neki a gól: 25 meccs az idényben, 3 góllal. Tavaly augusztus óta most talált be először a szerb ék.

18. PERC EZ MÁR BENT VAN! Egy tetszetős hazai akció végén kis szerencsével kerül vissza a labda SZTEFAN VUKICSHOZ, ő egy csel után 17 méterről ballal a bal sarokba lő. 1–0!

12. perc Vukics szerez labdát a tizenhatos előterében, egyből passzol balra, Miloszavljevics azonban jócskán mellé lő.

Martin Mircsevszki 27 éves, egyszerszeres északmacedón válogatott szélső, 80 ezer euróért vették tavaly a Pandev Akadémiától. Ebben az idényben 19 meccsen 11 kanadai pontot szerzett. A kupában az előző körben az ő duplájával nyert a TSC.

9. perc: FÖLÉ! Cvetinovics ad középre jobbról, Mircsevszki – senkitől sem zavartatva – nyolc méterről fejelhet kapura, de a labda méterekkel a léc fölé megy!

8. perc TSC-szöglet jobbról, de Ilics beadása mindenki feje felett elszáll.

4. perc Djakovac gondol egyet, és megindul a félpályától, egészen a tizenhatosig jut, ott azonban a túlerővel tehetetlen, szerelik.

1. PERC ELKEZŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Egyperces gyásszünettel kezdődik a meccs a szerdai belgrádi események miatt, amikor egy 13 éves gyerek nyolc diákot és egy iskolaőrt lőtt le a vracsari iskolában.

Tiszta kékben a TSC, tiszta bordó szerelésben a vendégek.

Amennyiben a Szerb Kupában, ugyanúgy, ahogy a bajnokságban, is érvényesül a papírforma, vagyis a Crvena zvezda játékosai emelhetik majd magasba a serleget, úgy a döntőbe jutott együttes is megmérettetheti magát az európai kupaporondon. Mivel a négy közé jutásról egy mérkőzés dönt, a topolyai csapatnak kiváló alkalma lesz arra, hogy saját közönsége előtt kiharcolja az elődöntőt.

Egyre sűrűbb a Topolyai SC programja, ugyanis az észak-bácskai együttesnek két fronton is helyt kell állnia: a Zsarko Lazetics által irányított csapat négy fordulóval a szerb Szuperliga vége előtt a második, Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyen áll, ma pedig 16 órakor a Szerb Kupa negyeddöntőjében a TSC Arénában fogadja a Novi Pazar együttesét.



ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TSC–NOVI PAZAR MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik