Liga 2: Bukarestbe igazol a Csíkszereda 19 éves támadója

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.05.19. 17:37
null
A Rapid Bucuresti 400 ezer eurót fizet a román utánpótlás-válogatott Omar El-Sawyért (Fotó: Riti József Attila)
A Rapid Bucuresti csapatához igazolt Omar El-Sawy, az FK Csíkszereda 19 éves támadója. A marosvásárhelyi születésű, egyiptomi édesapával rendelkező, román utánpótlás-válogatott El-Sawyért bukaresti sajtóhírek szerint 400 ezer eurót (150 millió forint) fizet új klubja.

 

A középpályásként és támadóként is bevethető El-Sawy tavaly minden megnyert a székelyföldi akadémia U19-es csapatával: a bajnoki döntőben, a kupadöntőben és a Szuperkupáért vívott mérkőzésen, valamint az UEFA Ifjúsági Ligában is gólt szerzett. A felnőttek között idén 21 másodosztályú mérkőzésen lépett pályára az FK színeiben, és egyszer talált be.

Az FK Csíkszereda elnöke, Szondy Zoltán az átigazolás bejelentésekor elmondta, hogy a bukaresti klub mellett a Superliga első helyén álló Farul is versenyben volt a játékos megszerzéséért.

„Mi a klub részéről a konstancai lehetőséget tartottuk vonzóbbnak, de egy átigazolásnál nem elég, hogy a két klub megegyezzen, a játékos igényeit is figyelembe kell venni. Akadémiaként számunkra a gyerek az első, így rábíztuk a döntést, ő pedig, miután családjával is konzultált, a Rapid ajánlatára bólintott rá” – nyilatkozta Szondy.

El-Sawy pedig köszönetet mondott a pályafutását előremozdító Csíkszeredának: „A klub nélkül nem tudtam volna eljutni idáig. Június 14-én csatlakozok az új csapatomhoz, és nagyon várom, hogy bizonyíthassak a Rapid színeiben” – fogalmazott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik