Fortuna Liga: Kalmárék a Slovan legyőzésével az élre ugorhatnak

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.02.11. 14:51
null
Kalmár Zsolték felkészültek a Slovan elleni rangadóra (Fotó: dac1904.sk)
Egy igazi, vérbeli rangadóval kezdődik a szlovák Fortuna Liga tavaszi idénye, hiszen a 80 napos téli szünet után a Dunaszerdahely vasárnap kora este az örök riválist, az első helyen álló pozsonyi Slovant fogadja. Nagy lesz a tét: hazai győzelem esetén ugyanis az első helyre kerülne a csallóközi csapat.

 

„Amikor nyáron megérkezett az új stáb, az volt a legfontosabb cél, hogy összekovácsolódjon a csapat. Úgy érzem, ez sikerült is, hiszen a pályán mindenki küzdött a másikért, és egymás után jöttek az eredmények is. Most úgy állunk, hogy mindenki beilleszkedett. Mondhatom ezt a télen érkezett játékosokról is, nagyon jót tett nekik a horvátországi edzőtábor. Nagyon jó úton járunk – mondta a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyiek csapatkapitánya, Kalmár Zsolt, aki úgy érzi, hogy a súlyos sérülése után novemberbe nyerte vissza a csúcsformáját. – Újra a régi vagyok, nekem is nagyon jól sikerült a felkészülés. Az önbizalmam rendben van, és bízom benne, hogy tavasszal egy még jobb Kalmár Zsoltot fognak a pályán látni. Szeretném gólokkal, gólpasszokkal segíteni a csapatot. A legfontosabb persze a csapat. Lassan hat éve vagyok itt, és itt az ideje, hogy valamit nyerjünk. Dunaszerdahelyen tervezem a jövőmet, és komoly sikereket szeretnék elérni a klub színiben.”

A DAC-nak csupán hárompontos a hátránya a Slovannal szemben. A dunaszerdahelyi együttes ilyen kis hátránnyal még sosem vágott neki a tavaszi szezonnak.

„Tudjuk, hogy nagy lehetőség előtt állunk. De nem szeretnénk nyomás alá helyezni a csapatot. Nekünk mindig csak a következő találkozóra kell fókuszálnunk. Ugyan télen többen is távoztak a pozsonyi csapatból, ennek ellenére nagyon erős, tapasztalt kerettel rendelkezik a Slovan. Ezt az is bizonyítja, hogy ott van az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjében. A bajnoki cím legnagyobb esélyese továbbra is Slovan.”

Nagy az érdeklődés a vasárnapi találkozó iránt. Több szektorba már nem lehet jegyet kapni, jó eséllyel több mint tízezer ember látogat majd ki a Mol Arénába.

„Dominálni szeretnénk, és egy jó mérkőzést játszani. Kemény meccs lesz, de mi is meg szeretnénk szerezni a három pontot. Bármi lesz az eredmény, a bajnokság végkimenetelére nem lesz nagy hatással, mivel ezt követően még tizenhárom forduló lesz hátra” – mondta a dunaszerdahelyiek csapatkapitánya, aki szerint a csapatban mindenki tisztában van azzal, hogy mit jelent a Slovan elleni találkozó a klubnak és a szurkolóknak.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
19. FORDULÓ
17.30:
DAC–Slovan Bratislava – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik