Brazília: megvan Tite utódja a válogatott kispadján – hivatalos

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 15:56
null
Ramon Menezes lett az ideiglenes brazil szövetségi kapitány (Fotó: AFP)
A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) bejelentette, hogy Ramon Menezes lesz a brazil nemzeti csapat ideiglenes szövetségi kapitánya a válogatott Marokkó elleni felkészülési mérkőzésén márciusban.

Ramon Menezes ideiglenes megbízást kapott a CBF-től, a tréner egy éve az U20-as válogatott szövetségi edzője. A brazil csapat vasárnap tette biztossá az U20-as dél-amerikai bajnokság megnyerését, a Contagemben született edző csapata először nyerte el a trófeát 2011 óta.

A korábbi szövetségi kapitány, Tite azután mondott le, hogy a legnagyobb esélyesek közé sorolt brazilok a horvátok elleni negyeddöntőben 11-esekkel alulmaradtak a katari világbajnokságon tavaly decemberben.

A friss szakvezető játékosként állami bajnokságot nyert 1990-ben a Cruzeiro, 2000-ben pedig az Atlético Mineiro csapatával, míg 1997-ben a Vasco da Gamával brazil bajnok lett, továbbá ötször szerepelt a válogatottban. A pályafutása során a német Bayer Leverkusenben is játszó Menezes március 25-én, a vb-elődöntős Marokkó elleni barátságos mérkőzésen mutatkozik be a selecao élén.

Menezes a brazil nemzeti csapatban egyszer volt eredményes, a 2001-es Konföderációs Kupa franciák ellen 2–1-re elvesztett elődöntőjében ő egyenlített – az alábbi videóban is látható pazar szabadrúgásgóllal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik