Női foci-vb: 82 ezer férőhelyes stadionban rendezik Ausztrália nyitó meccsét

Vágólapra másolva!
2023.01.31. 09:58
null
Az Ausztrália Stadion ad otthont az egyik házigazdának az első fordulóban (Fotó: fifa.com)
Az Ausztráliában és Új-Zélandon sorra kerülő idei női labdarúgó-világbajnokságon a nagy érdeklődésre való tekintettel előbbi helyszín nyitómérkőzését az eredetileg tervezetthez képest kétszer nagyobb befogadóképességű stadionban rendezik meg.

Július 20-án a társrendező ausztrálok az ír válogatottal mérkőznek meg a torna második meccsén, a találkozónak egy új létesítmény, a 42 500 néző befogadására alkalmas Allianz Stadion adott volna otthon. A rendezők közlése nyomán viszont az új helyszín a 2000-es, sydneyi olimpiára épített, és akkor az ötkarikás játékok nevét viselő, később azonban átkeresztelt Ausztrália Stadion lesz, amelynek 82 ezres a befogadóképessége. Utóbbi létesítményben rendezik meg augusztus 20-án a finálét is.

James Johnson, az ausztrál szövetség vezetője kiemelte: a fokozott érdeklődés nagy jelentőséggel bír az ausztrál futball életében, míg Sarai Bareman, a nemzetközi szövetség (FIFA) női szakágfelelőse a torna „hihetetlen” nyitó napjáról beszélt, amelyen a két meccsre több mint százezer nézőt várnak. A vb tényleges nyitómérkőzésén a másik rendező, Új-Zéland Norvégiával játszik az aucklandi Eden Parkban.

A FIFA korábban már beszámolt arról, hogy az egész tornára nagy az érdeklődés, és már több mint félmillió jegyet eladtak. A két házigazda ország mellett az Egyesült Államokból, Angliából, Katarból, Kínából, Kanadából, Németországból, Írországból és Franciaországból vásároltak jegyeket a legnagyobb mennyiségben.

Ez lesz az első női vb, amelyen 32 csapat vesz részt. A tornán az Egyesült Államok válogatottja indul címvédőként, az amerikai együttes 2019-ben története során negyedszer nyerte el a trófeát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik