Eurofutball: a bosnyákok kitáncolnának az oroszok elleni meccsből – sajtóhír

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.10.14. 17:58
null
Edin Dzeko nem az egyedüli bosnyák válogatott játékos, akinek nem tetszik a meccs ötlete (Fotó: AFP)
Bosznia-Hercegovina labdarúgó-szövetsége mégsem szeretné, ha az ország válogatottja megmérkőzne az UEFA- és FIFA-rendezvényekről kitiltott Oroszországgal – értesült klix.ba.

 

Hivatalos döntés még nincs – olvasható a bosnyák hírportálon –, de a november 19-re Szentpétervárra tervezett mérkőzés egy hónapja nyilvánosságra kerülő ötletét enyhén szólva nem mindenki fogadta kitörő örömmel, állítólag ez a fő oka a szövetség visszatáncolásának.

Edin Dzeko például kijelentette: „Sajnos nem én döntöm el, kivel játszik a válogatott, ám az álláspontom egyértelmű, nem akarok részese lenni egy ilyen mérkőzésnek, miközben ártatlan embereket gyilkolnak. Szolidaritást vállalok az ukrán néppel ezekben a nehéz időkben.”

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem tiltotta meg a mérkőzés lejátszását, mondván, felkészülési meccsekre nincs ilyen hatásköre, de a színfalak mögött alighanem kifejezte rosszallását.

Bosznia-Hercegovina lenne (lett volna?) az első európai válogatott, amelyik megmérkőzik a szbornajával azóta, hogy Oroszország sportolóit, klubjait és nemzeti csapatait kitiltották a nemzetközi porondról az Ukrajna ellen februárban indított háború miatt.

A bosnyák szövetség végrehajtó bizottsága legkésőbb október végén teszi hivatalossá a döntést, egyúttal bejelenti, ki lesz az új ellenfél azon a játéknapon – vélelmezi a Klix.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik