Topligák: íme, a legjobban fizetett játékosok listája

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.04.01. 15:32
null
A lista első két helyét Neymar és Lionel Messi foglalják el (Fotó: AFP)
A spanyol Marca összeszedte a legjobban kereső játékosokat az öt topligából (Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1). A lista élén, ahogyan az várható volt, Neymar foglal helyet, de a dobogóra felkúszott egy olyan játékos, aki ebben az idényben alig kap szerepet.

 

Premier League

Az angol első osztály küzdött meg a legjobban a járvánnyal. Lépésekkel a többi liga előtt jár pénzügyileg” – nyilatkozta Juan Corellano spanyol újságíró a Marcának.

Habár a fizetését csökkenteni kellett, így is maradt Cristiano Ronaldo a liga legjobban keresője, aki a városi riválisnál futballozó Kevin De Bruynét előzi meg. Az első ötben négy Manchester United-játékos foglal helyet, őket egészíti ki a belga középpályás. A legjobb tízben nincs egy darab liverpooli sem, ennek ellenére Jürgen Klopp csapata mégis bajnokesélyesnek számít.

A Premier League tíz legjobban fizetett játékosa (Fotó: Marca)
A Premier League tíz legjobban fizetett játékosa (Fotó: Marca)

La Liga

A spanyoloknál a legjobb háromban a Real Madrid játékosai szerepelnek. Az első Gareth Bale, aki az öt liga közül is a harmadik legtöbbet kereső. A dobogóra a nemrég műtéten átesett Eden Hazard, a „királyiak” húzóembere, és a góllövőlista vezetője, Karim Benzema fért fel. A Barcelona legjobban fizetettje Sergio Busquets, az első tízbe viszont csak egy csapattársa, a balhátvéd Jordi Alba került be, miután az ő fizetését is csökkentette a katalán klub Gerard Piquével együtt.

A La Liga tíz legjobban fizetett játékosa (Fotó: Marca)
A La Liga tíz legjobban fizetett játékosa (Fotó: Marca)

 

Bundesliga

A németeknél egyértelmű a Bayern München-fölény, a bajorok a legjobb tízbe kilenc játékost „adnak”. Az első helyen Robert Lewandowski áll, akit Manuel Neuer, Leroy Sané, Thomas Müller és Joshua Kimmich követnek. Utóbbi négy játékos ráadásul ugyanannyit visz haza. A Borussia Dortmund legtöbbet keresője, Marco Reus a kilencedik helyre ért fel, Alphonso Daviest megelőzve.

A Bundesliga tíz legjobban fizetett játékosa (Fotó: Marca)
A Bundesliga tíz legjobban fizetett játékosa (Fotó: Marca)

Serie A

Financiális szempontból sincs jó helyzetben az olasz labdarúgás. Hiába vannak külföldi befektetők többek között az AC Milan, az Inter és az AS Roma csapatánál a legjobb harmincba egy játékos sem került be a Serie A-ból. Az olasz lista első helyén az argentin Paulo Dybala áll, akit a Fiorentinától télen szerződtetett Dusan Vlahovics követi. Érdekesség, hogy a listavezető AC Milanból mindössze egy játékos fért fel a legjobb tízbe és az sem Zlatan Ibrahimovic, hanem Alessio Romagnoli.

A Serie A tíz legjobban fizetett játékosa (Fotó: Marca)
A Serie A tíz legjobban fizetett játékosa (Fotó: Marca)

Ligue 1

A francia bajnokságot pénzügyileg egyértelműen uralja a Paris Saint-Germain. A párizsiak adják az összes játékost a legjobb tízbe, de korábbi cikkünk alapján a legjobb húszban is csak ketten vannak, akik nem a PSG-ben játszanak. Az első helyen Neymar áll az évi majdnem 49 millió eurós bruttó keresetével, akit a hétszeres aranylabdás Lionel Messi, és jelentősebb lemaradásban Kylian Mbappé követ.

A Ligue 1 tíz legjobban fizetett játékosa (Fotó: Marca)
A Ligue 1 tíz legjobban fizetett játékosa (Fotó: Marca)

A TOP 30

A legjobb 30 úgy áll össze, hogy 10-10 játékos a Premier League-ben és a La Ligában szerepel, heten a Bundesligában játszanak, hárman pedig a Ligue 1-ban.

Az öt topliga harminc legjobban fizetett játékosa (Fotó: Marca)
Az öt topliga harminc legjobban fizetett játékosa (Fotó: Marca)
Fontos hozzátenni, hogy a listákon szereplő fizetések adózás előtti, azaz bruttó keresetek, így országonként vannak különbségek, hogy melyik játékos mennyit visz haza. Például a spanyol bajnokságban fizetik a klubok a legtöbb adót, míg a Bundesligában mindössze 15-20 százalékot. Neymar 49 millió eurós fizetése így adózás után harmincra csökken.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik