Izland: befejezte kapuskarrierjét a Messin kifogó filmrendező

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.03.16. 13:18
null
Halldórsson bejelentette a visszavonulását (Fotó: AFP)
Bejelentette visszavonulását Hannes Halldórsson, az izlandi labdarúgó-válogatott Európa-bajnokságot és világbajnokságot is megjáró kapusa. A Norvégiában, Hollandiában, Dániában és Azerbajdzsánban is légióskodó játékos futballkarrierje mellett filmrendezőként is dolgozott – a jövőben utóbbi pályafutására koncentrál majd.

Halldórsson 77-szer szerepelt az izlandi válogatottban, ő volt a csapat kezdőkapusa a 2016-os Európa-bajnokságon és a 2018-as világbajnokságon is. Pályája egyik legemlékezetesebb mozzanata, amikor az oroszországi vb csoportkörében védeni tudta Lionel Messi tizenegyesét, Izland pedig 1­–1-es döntetlenre végzett így Argentínával.

„Igazi hullámvasutazás volt az egész. Köszönöm a családomnak, a csapattársaimnak, az edzőknek és a szurkolóknak, köszönöm mindenkinek, akik segítettek az úton” – búcsúzott a Twitter-oldalán közzétett posztban Halldórsson.

A 37 esztendős futballistának február óta nem volt csapata, jelen állás szerint az utolsó klubja a Valur Reykjavík volt. A csapattal a 2020-as idényben bajnoki címet nyert hazájában. Összességében háromszoros izlandi és egyszeres azerbajdzsáni bajnoknak mondhatja magát.

Halldórsson karrierje első és utolsó szakaszában is félprofinak számított, Izlandon és Norvégiában is filmrendezőként, operatőrként dolgozott a kapuskodás mellett. Érdekesség, hogy a futballkarrierjében csúcspontot jelentő 2018-as vb-re több reklámfilmet is rendezett.

Az sem lehet véletlen, hogy az izlandi búcsúposztjához mellékelt YouTube-videó épp az emlegetett büntetővel indul...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik