Lionel Messié az Aranylabda, immár hetedszer!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.11.29. 18:45
Ki nevet a végén? Ez volt a kérdés a hétfő esti Aranylabda-gála előtt. A legrangosabb egyéni elismerést jelentő díjat, immáron hetedízben Lionel Messi nyerte meg, megelőzve a nagy esélyes Robert Lewandowskit és Jorginhót. A legjobb kapus Gianluigi Donnarumma, a legjobb 21 éven aluli labdarúgó Pedri, az év csapata a Chelsea, a legjobb női futballista pedig Alexia Putellas lett.
Ismerősök... (Fotó: AFP)
Ismerősök... (Fotó: AFP)
Ismerősök... (Fotó: AFP)
Ismerősök... (Fotó: AFP)
Ismerősök... (Fotó: AFP)

Lionel Messi rekordnak számító hetedik alkalommal nyerte el a France Football díját: 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, és 2019 után lett idén ismét a világ legjobbja – ezzel ő az első aki három különböző évtizedben is elnyerte az elismerést.

„Hihetetlen itt lenni ma este – nyilatkozta, miközben egyik fia még keresztbe tett ujjakkal szorított a papának. – Megígérhetem, hogy harcolni fogok az új klubomért is. Nagy utat jártam be... Köszönök mindent a barcelonai játékostársaimnak és a válogatottbeli társaknak is. Ez volt az álmom, hogy nyerjünk végre valamit a válogatottal, a Copa Americán sikerült, fantasztikus élmény volt ez a számunkra. Barcelonában és Párizsban is sokan hozzájárultak ehhez a sikerhez, nem is szólva a feleségemről és a gyermekeimről, szüleimről.”

Messi Lewandowskit vigasztalja, mondván, az előző szezonban ő érdemelte volna meg a díjat, és kiemelte, micsoda nagyszerű küzdelemben előzte meg.

„Robert, te is megnyerhetted volna ezt a díjat!” – zárta sorait sportszerűen Messi.

Az Aranylabda idei voksolásának első tíz helyezettje (zárójelben az elért pontszám):

1. Lionel Messi (argentin, Barcelona/PSG) 613 pont
2. Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München) 580 p.
3. Jorginho (olasz, Chelsea) 460 p.
4. Karim Benzema (francia, Real Madrid) 239 p.
5. N'Golo Kanté (francia, Chelsea) 186 p.
6. Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus/Manchester United) 178 p.
7. Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool) 121 p.
8. Kevin De Bruyne (belga, Manchester City) 73 p.
9. Kylian Mbappé (francia, PSG) 58 p.
10. Gianluigi Donnarumma (olasz, Milan/PSG) 36 p.

A France Football által 1955-ben életre hívott díjat a 2021-es naptári évben legjobb teljesítményt nyújtó futballista veheti át a párizsi gálán – a győztesről a nemzetközi szakírók szavazatai döntenek, lapunktól Vincze András, a labdarúgórovat vezetője voksolt.

Olvasóinknál Lewandowski lett a győztes, Cristiano Ronaldo pedig nem az Angliában élőkre vonatkozott szigorú karanténszabályok miatt nem utazott el Párizsba, hanem egy szerinte meghamisított interjú miatt.

A legjobb kapus a szintén PSG-s Gianluigi Donnarumma lett, a legjobb csatár Robert Lewandowski, az elsőként kiosztott Év csapata-díjat a Chelsea érdemelte ki, a legjobb U21-es játékosnak Pedrit választották meg – a legmeghatóbb ünneplést ellenben a legjobb női labdarúgó, Alexia Putellas díjátadója után láthatták a nézők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik