TSC: Topolyán nemsokára elkészül Szerbia legmodernebb stadionja

Vágólapra másolva!
2021.05.16. 13:46
null
Hamarosan elkészül a Topolya új stadionja (Fotó: TSC)
Több mint négyezer néző befogadására lesz alkalmas és teljes mértékben megfelel majd az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) előírásainak a Topolyai Sport Club hamarosan átadandó stadionja, amely annak a sportközpontnak része lesz, melyhez tartozik egy szálloda, egy erőnléti és egy asztaliteniszterem, valamint egy squashpálya. A stadiont közvetlenül összekötik majd az épülő városi fürdővel.

Egy ultrahangos megoldással a digitálisan szabályozott locsolórendszer – az árnyékolástól függően – úgy adagolja majd a vizet, hogy a nedvesség eloszlása mindig egyforma legyen az egész pálya területén. Emellett a fűtött pálya télen, a leghidegebb napokon is használható lesz. A felsoroltakból egyértelműen kiderül, hogy Szerbia legmodernebb stadionjáról van szó, amely a tervek szerint néhány hónapon belül elkészül.

Méghozzá azután, hogy a Topolyai Sport Club csapata idegenben 3–0-ra legyőzte a szurdulicai Radnikot, s ezzel karnyújtásnyira került az ötödik helytől a húszcsapatos szerb Szuperligában, ugyanis az előkelő pozíció megőrzéséhez kedden, az utolsó fordulóban a már kiesett Indjiját kell legyőznie az észak-bácskai együttesnek. A Radnik elleni siker után a klub a közösségi oldalakon osztott meg egy fotósorozatot, amely arról tanúskodik, hogy egyre közelebb kerülünk az aréna átadásához.

(Fotó: TSC)
(Fotó: TSC)

Mint ismert, a TSC két és fél idény óta a szintén felújított zentai Városi Stadionban fogadja ellenfeleit: az épülő topolyai létesítmény alapkövét 2018 februárjában tették le, s habár az elsődleges tervek arról szóltak, hogy 2020 októberében a TSC már az új topolyai stadionban játssza a hazai mérkőzéseit, a koronavírus-járvány egy kicsit átrendezte a terveket. Az építkezés azonban jól halad, s ahogy Zsemberi János, a Topolyai Sport Club elnöke az ArenaSportnak nemrég nyilatkozta, a tervek szerint júliusban lenne az átadás, de egy kis csúszással még számolni kell.

A TSC Labdarúgó Akadémia központi pályájának megépítéséhez több mint tízmillió euróra van szükség: a stadion felépülését a magyar kormány a Magyar Labdarúgó-szövetségen keresztül támogatja.

A Topolyai Sport Club a 2019–2020-as évadban jutott be a szerb Szuperligába, s a negyedik helyen végzett, aminek köszönhetően kiharcolta az európai kupaszereplést. A TSC az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában a moldovai Petrocub Hincesti otthonában nyert 2–0-ra, a második fordulóban pedig egy, a futballtörténelembe is bekerülő, 12 gólt hozó találkozón 6–6-os döntetlent játszott a román FCSB-vel, s végül a tizenegyespárbaj során 5–4-re veszített.

(Fotó: TSC)
(Fotó: TSC)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik