Elhoztak egy pontot Kolozsvárról a lelkes sepsiszentgyörgyiek

Vágólapra másolva!
2020.08.29. 19:55
null
Deac (balra) büntetőt rontott, a héten már másodszor (Fotó: Riti József Attila)
Nagy rangadót rendeztek a román Liga 1 második fordulójában Kolozsváron a CFR és a Sepsiszentgyörgy között, a meccs gól nélküli döntetlenre végződött. Története során először tudott pontot szerezni Kolozsváron, a CFR otthonában a Sepsi OSK – ezt azonban egy kapufára lőtt hazai büntetőnek is köszönhette.

 

ROMÁN LIGA 1
2. FORDULÓ

CFR Cluj (Kolozsvár)–Sepsi OSK 0–0
Kolozsvár, Dr. Constantin Radulescu Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Cojocaru
CFR:
Balgradean – Susic, Cestor, Burca, Butean – Hoban (Bordeianu, 89.) – Deac, Itu (Petrila, 70.), Paun (Djokovic, 70.), Costache (Debeljuh, a szünetben) – M. Rondón (Golofca, 89.). Vezetőedző: Dan Petrescu
Sepsi: Niczuly – R. Dimitrov, Buhenna, B. Mitrea, Stefan – Achahbar (Bajrovic, a szünetben), Vasvari (B. Fofana, 9.), Purece, Aganovic (Fülöp L., 83.) – Carnat (V. Mitrea, 83.), Stefanescu (Nouvier, a szünetben). Vezetőedző: Ilyés Róbert (az eltiltott Leo Grozavu helyett)

ÖSSZEFOGLALÓ

Dan Petrescu, a CFR edzője nyolc helyen is megváltoztatta a kezdőcsapatot a szerdai 120 perces Bajnokok Ligája-csata után, és az összeszokottság hiánya a meccs elején ki is ütközött a hazaiakon. A Sepsi ugyanolyan bátran támadott a bajnok otthonában, mint egy héttel korábban a Craiova ellen, igazán veszélyes lövése csak Radoszlav Dimitrovnak akadt, túl éles szögből.

A CFR lassan indult be, de az első félidő második felében Mike Cestor fejesét, majd Mario Rondón sarkazását és közeli ismétlését is bravúrral kellett védenie Niczuly Rolandnak.

A második félidőt egyértelműen a CFR uralta, de az idegesen játszó hazaiaknak csak a szünet utáni percekben voltak lövései. Az 57. percben azonban a csereként beálló Bryan Nouvier a tizenhatos oldalánál fellökte Mateo Szusicsot, de akárcsak a Dinamo Zagreb ellen, Ciprian Deac most is elhibázta a büntetőt, a bal kapufára lőve a labdát.

Ezt követően már csak beadásokat kellet lehúznia Niczulynak, miközben a Sepsi támadásaiban sem volt veszély, egyedül Bogdan Mitrea sorfalba lőtt szabadrúgásának volt esélyük a gólszerzésre. Az egyre idegesebb, rengeteg szabálytalansággal tarkított csatában pedig a Sepsi elérte célját, és kivédekezte a tíz nap alatt már negyedik mérkőzését játszó bajnokot. 0–0

PERCRŐL PERCRE

95. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

93. perc Cestor kifejeli a kapu és Bajrovic elől Nouvier bal oldali beadását.

Hatvan százalékban a hazaiaknál a labda, 6 lövés itt a kapura, 3 ott, 5 ment kapura itt, alig 1 ott.

91. perc Bogdan Mitrea kap sárga lapot reklamálásért. Pedig tényleg fellökte Deacot.

Négy perc a ráadás!

89. perc Cestor fejel a bal alsóba az ötösről, de les volt.

88. perc Két hazai csere a végére: Rondón helyére a szélső Catalin Golofca áll be, Hobant Mihai Bordeianu váltja.

87. perc A Petrilát felrúgó Boubacar Fofana kap sárga lapot.

84. perc Debeljuh rúg irgalmatlan lyukat.

83. perc Carnat le, Vlad Mitrea be. Aganovicot Fülöp Lóránt váltja.

83. perc Deac beadását ziccerből a jobb sarok mellé fejeli Djokovic, de szabadrúgás.

81. perc Egyre idegesebbek a hazaiak, de helyzetük és jó beadásuk sincs percek óta. Deac jobb oldali, ballábas szabadrúgását elüti Niczulyt, majd ütközik egy hazai játékossal, Burcával. Ápolás. Korner lesz.

79. perc Susic visszatérhet, közben Aganovic és Djokovic serényen rugdossa egymást a felező körül. Balkan fanatik!

77. perc Susic nagyot rúg Stefanba, ezért eljátssza, hogy lesérült, nem is kap sárgát. A hazai masszőr megkerüli a pályát, hogy ápolja, aztán... feltámad a játékos.

74. perc Aganovic és Djokovic összefejel, de egyikük sem kér ápolást!

A két cserejátékos maszkban halad már el a hazai kapu mögött.

70. perc Paun le, Damjan Djokovic váltja, szélsőcsere. Itut Claudiu Petrila váltja szintén a hazaiaknál.

67. perc Catalin Itu kap sárga lapot Nouvier felvágásáért.

64. perc Rondón, Deac és Paun lőhetne kapura hétről, de blokkolnak a védők!

60. perc Buhenna rosszul éri el fejjel az ötösön Aganovic jobb oldali beadását.

Négy napon belül a második 11-esét hagyja ki. Büntetésből elvették nemrégiben a karszalagját is.

57. perc KAPUFA! CIPRIAN DEAC ballal a bal oldali kapufa tövére lő.

56. perc BÜNTETŐ,
Nouvier felrúgja Susicot a 16-os vonalán nem sokkal belül, a bal oldalon. Jogos.

53. perc Deac szabadrúgását elüti Niczuly Rondón fejéről.

Pedig korrekt a szakember, maszkban, kék kesztyűben reklamált.

Hány sárga lap után tiltanak el egy masszőrt?Szeretné hallgatni a mérkőzés közvetítését? Remek szakmai meglátások, élvezetes stílus és eredetien humoros megfogalmazások Kovács Pétertől és Boros Miklóstól ITT!

53. perc Bogdan Rus kap sárga lapot. A hazai masszőr...

49. perc Helyzettel, Susic jobb oldali beadását az ötös túlsarkáról a léc fölé fejeli Rondón, egy méterrel.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Achahbar helyére Admir Bajrovic és a volt kolozsvári Bryan Nouvier állt be a Sepsibe, Stefanescu jött le.

46. perc
Costache le, Gabriel Debeljuh be a hazaiaknál.

Lénárdfalván kezdi szombat délelőtt második, remélhetőleg immár teljes Liga 2-es idényét az FK Csíkszereda. A székelyföldi klub vezetői jó hírt kaptak a csütörtöki koronavírustesztek után: a korábban megbetegedett két játékoson kívül nincs fertőzött futballista a keretben. Az első ellenfél, a Nagybánya melletti falu csapata abszolút újonc a román másodosztályban, egyben a szeredaiak régi ismerőse: 2019-ben az FK éppen a Lénárdfalvát megelőzve nyerte meg csoportját a Liga 3-ban.

A Sepsi a héten két játékosától is megvált: a középpályás Ronaldo Deaconu Medgyesen, a Gaz Metan csapatánál folytatja pályafutását, míg a szerb-svájci csatár, az előző évadban 13 gólos Goran Karanovic szerződését közös megegyezéssel Rontották fel. Kolozsváron egyelőre még a szerda este tizenegyesekkel elbukott BL-selejtező miatt dühöngenek, ám közben megerősítették a támadósort a 27 éves szlovák Jakub Vojtussal, aki az elmúlt idényben az Academica Clinceni színeiben játszott.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Egy perc a ráadás.

43. PERC ZICCER!
Az ötös sarkáról ballal kapura sarkazza a labdát Rondón, csoda technikásan, de véd Niczuly, akiben elakad a támadó újabb, közeli, kétméteres, jobblábas lövése is! Itu gyönyörűen ment el a beadása előtt, jobbal jobbról laposan adott középre.

42. perc Paun elesik, oroszlánordítással, Buhenna közben kirúgja a labdát... Erre felpattan a szélső, mintha mi sem történt volna...

40. perc Néhány veszélyes beadást tartogat csak a mérkőzés mostanság.

35. perc Purece távolija távolról sem jó.

„Ez a magyarok és a székelyek rangadója.″ Szeretné hallgatni a mérkőzés közvetítését? Remek szakmai meglátások, élvezetes stílus és eredetien humoros megfogalmazások ITT!

34. perc A balhátvéd Buetan balról szépen ad középre, Deac elfut Mitrea mellett, és éppen csak nem éri el a labdát! Az ötösön, jobb lábbal.

31. perc HELYZET, nagyon szép támadás után jobbal kapura lő Dimitrov éles szögből, öt méterről!

30. perc Susic lép oda Carnatnak, ápolás.

27. perc Helyzet, Paun bal oldlai szögletét kapura fejeli az ötösről, középről Cestor, a középső védő, de Niczuly gyors (balra) vetődéssel eléri a labdát!

25. perc Niczuly Hoban fejére üt egy szabadrúgást, aki a bal sarokba fejelne 12-ről, félmagasan, de nagyot ment Stefan, fejjel.

A vendégek spanyol cserekapusa a nyáron a kolozsváriaktól érkezett. Ingyen

25. perc Fofana ment fejjel a támadók és saját kapusa elől Deac beadása után, előtte a 23-szoros román válogatott Deac szabadrúgását szépen tolta el az ötös bal sarka elől Rondón feje felől.

20. perc A pályán mezőnyharc, abból sem a legjobb fajta.

2016-os Eb-résztvevő.

A nagy öreg Ovidiu Hoban már 37 éves, 30-szoros válogatott, háromszoros román és kétszeres izraeli bajnok. Háromszor is játszott a magyar válogatott ellen!

15. perc Stefan kap hatalmasat a balon Rondóntól, de hazai (!) szabadrúgás. Rondón passza után Paun elől ment fejjel Mitrea, az ötös bal sarkán, a szélső meg egy kicsit fetreng, hátha 11-est kap. Neymaring...

13. perc Stefanescu és Deac a két legaktívabb játékos eddig, se lövésig ők sem jutottak.

9. perc Boubacar Fofana váltja, a 193 centiméter magas guineai középpályás, kétszeres ANK-résztvevő.

8. perc Vasvari meghúzódott, Dimitrov jelzi, lehet, csere lesz.

6. perc Stefanescu kapura lő bal szélről, talán beadás akart lenni, véd a kapufa segítségével a hazai kapus, a rövid felső előtt.

5. perc Butean bal oldali beadása után Deac fejel kapura hat méterről, középről, de éppen Niczuly kapust találja el!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A CFR tiszta bordóban, a Sepsi tiszta zöldben.

A CFR kezdője 8 helyen változott a szerdai Dinamo Zágráb elleni BL-selejtezőhöz képest, csak Balgradean, Burca és Deac maradt.

Sérültek: Chipciu, Omrani, Camora a hazaiaknák, Fülöp I., Gál-Andrezly, Safranko és Dumiter a vendégeknél.

A sorozatban három bajnokságot nyerő CFR-t irányító Dan Petrescu folyamatosan a szűk keretre panaszkodik, noha 31 játékosa van a felnőttkeretben. Közülük Billel Omrani nem lép pályára szombaton, a francia támadó sérülés miatt az új évad eddigi mérkőzéseit kihagyta.

„A sors úgy hozta, hogy a bajnokság elején a legerősebb csapatokkal játszunk. Kötelességünk
feledtetni a Craiova elleni vereséget, mert az elfogadható szintű játékunk ellenére az eredmény nem volt kedvünkre. Tudjuk, a CFR félelmetes hazai pályán, de nem veszíteni megyünk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a pontszerzés érdekében” – nyilatkozta a tréner, hozzátéve, hogy az ilyen mérkőzések előtt a legkönnyebb motiválni
a játékosokat.

A múlt héten az ezüstérmes Craiova ellen csak egyértelműen leshelyzetből született góllal alulmaradó szentgyörgyiek edzője, Leo Grozavu azt ígéri, a címvédő ellen sem feltartott kézzel lépnek pályára.

Tizedszer is nekifut szombat este a CFR legyőzésének a Sepsi OSK, amely csupán egy pontot szerzett a hatszoros bajnok elleni kilenc mérkőzésén. A kolozsvári összecsapáson sem a székelyföldiek az esélyesek, de helyzetüket most részben könnyíti, hogy a CFR három napja 120 perces csatát vívott a Dinamo Zagreb ellen elbukott BL-selejtezőn.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik