A kihagyott tizenegyes is belefért az eszéki csapatnak

Vágólapra másolva!
2020.07.11. 20:51
A horvát labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában az éremért harcoló NK Osijek az Istrát fogadta Eszéken, és meggyőző játékkal kétgólos győzelmet aratott. Ezzel átmenetileg a második helyre lépett előre, de ha vasárnap a Lokomotiva nem nyer, marad is.

Jól melegítettek be az eszékiek, megnyerték a meccset (Fotó: nk-osijek.hr)
Jól melegítettek be az eszékiek, megnyerték a meccset (Fotó: nk-osijek.hr)
Jól melegítettek be az eszékiek, megnyerték a meccset (Fotó: nk-osijek.hr)
Jól melegítettek be az eszékiek, megnyerték a meccset (Fotó: nk-osijek.hr)
Jól melegítettek be az eszékiek, megnyerték a meccset (Fotó: nk-osijek.hr)

 

HORVÁT 1. HNL
34. FORDULÓ

NK Osijek–Istra 1961 2–0
(Lopa 45+3., Mance 82.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Alig három fordulóval a horvát bajnokság vége előtt az NK Osijek folytatta küzdelmét az ezüstéremért. Méghozzá viszonylag „kedvező” ellenfél ellen, hiszen a pólai Istra nem éppen világverő csapat, csupán a meccs előtt vált biztossá, hogy a közvetlen kiesést megúszta, osztályozón kell megvédenie első osztályú tagságát.

Az első félidőben sokkal többet birtokolta a labdát az Osijek, több helyzetet is alakított ki a vendégek kapuja előtt, de azt nem lehet mondani, hogy igazán veszélyesek lettek volna a kék-fehérek. Amikor viszont gólt szerezhettek volna, a vendégek kapusa többször is remekül hárított. Már-már úgy tűnt, hogy döntetlen lesz a félidő, amikor jött Maric és egy kiváló középre adás, amelyet Lopa váltott gólra. 1–0

A második félidőben valamivel többször tűnt fel az ellenfél kapuja előtt az Istra, de a támadásaiból nagyon hiányzott a kraft, így a hazaiak könnyen tartották az előnyüket. Sőt, a 74. percben akár növelhették volna, ha a házi gólkirály, Mirko Maric nem rúgja fölé a tizenegyest.

De ami késik, nem múlik, alig néhány perc múlva az addig kiválóan védő Condric elképesztő hibája után Mance révén mégiscsak meglett a kétgólos eszéki előny. 2–0

Ezzel az eszékiek a tabella második helyére ugrottak, a Lokomotiva pedig vasárnap győzelmi kényszerben lép pályára, hogy visszaszerezze az ezüstös pozíciót.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

94. perc: Vége a mérkőzésnek, nyert az Osijek, és feljött a tabellán a második helyre. 2–0
90. perc: Mance
közvetlen közelről nem tudott újabb gólt szerezni, mert Condric bravúrral mentett a gólvonalon.
82. perc: GÓÓÓÓL! Növelte előnyét az Eszék. Bal oldali Talys-beadás után rettentően mozdult ki a kapujából Condric, el akarta rúgni a labdát, de lyukat rúgott, így Mance lábáról a kapuba perdült a labda, és így megszületett a második hazai gól. 2–0
75. perc:
Jó Istra-lövés tornáztatta meg Loncartól a hazai kapust, Ivusicnak azonban nem okozott gondot.
74. perc: KIMARADT! A tizenegyeshez Mirko Maric állt oda, és ballal csúnyán fölé bombázott.
73. perc: TIZENEGYES!Megnézte a jelenetet a videobíró, aztán a játékvezető is, és kiderült, hogy lehet lőni.
71. perc: Bockaj bal oldali beadására Maric emelkedett, ellökték, a bíró tizenegyest adott.
68. perc: Mance gyengécske lövését hárította könnyedén Condric.
60. perc: Ndockyt
gyötörte be balról a labdát, Talys megcsúsztatta, Maric pedig a kapus kezébe fejelte.
57. perc: Óriási helyzet maradt ki! Bal oldali pólai szöglet után a labda a bal kapufáig jutott el, és az ott magányoskodó Bosancic néhány lépésről a kaput sem találta el fejjel...
50. perc: Ez is kimaradt! Maric indította kitűnő ütemben Ndockytot, aki átpörgette ugyan a labdát a kifutó kapus felett, de a kaput nem találta el.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: Vége az első félidőnek, többet támadott, és vezet is az Osijek. 1–0

45+3. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A HAZAI CSAPAT. Balról érkezett Marictól a középre gurítást, mindenkinek a lába előtt elsuhant a labda, de Lopa elérte, és becsúszva a hálóba továbbított. 1–0
45. perc: Sané
esett el az eszéki tizenhatoson belül, de ez nem volt tizenegyes, ő sem reklamált.
35. perc: Eszéki helyzet! Jobb oldali szöglet után Zaper fejelhetett 8 méterről, de Condric óriási bravúrral védett.
34. perc: Kis híján összeugrottak a csapatok kis híján egy félpálya környéki szabálytalanság miatt, de aztán viszonylag gyorsan megnyugodtak a kedélyek.
21. perc: Maganjic próbálta sarokkal a hálóba továbbítani a labdát, de néhány lépésre a kaputól nem találta el.
20. perc: Jól kontrázott az Istra, de Sané nem passzolt, amikor meg végre passzolt, akkor eladta a labdát az eszéki tizenhatos előterében.
15. perc: A szöglet után Condric védett nagyot Ndockyt 18 méteres bombája után.
14. perc: Bockaj remek bal oldali beadása eljutott volna Maricig, ha egy védő nem ment szögletre az utolsó pillanatban.
11. perc:Maric lőtt 15 méterről, éppen Condric kezébe.
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazai csapat kék-fehér csíkos mezben, kék nadrágban, az Istra tiszta feketében játszik.

A meccs előtt véget ért Inter–Rijeka mérkőzés a vendégek győzelmével zárult, így kiderült, hogy az Inter kiesett, az Istra mindenképpen osztályozót játszik, és a Rijeka egy pontra megközelítette az eszékieket.

 

 

A KÉT CSAPAT KEZDŐCSAPATA

Osijek:Ivusic – Igor Silva, Skoric, Majstorovic, Talyis – Ndockyt, Zaper, Lopa, Bockaj – Spoljaric, Maric.

Istra 1961:Condric – Grujevićc Bosancićc Galilea, Pavic – Blagojevic, Mocinic, Sané – Maganjic, Delic–Ivancic.

ELŐZMÉNYEK

Már csak három forduló van hátra a horvát élvonalbeli bajnokságból, és óriási harc dúl a Bajnokok Ligája-indulást garantáló második hely megszerzéséért a Lokomotiva Zagreb és az NK Osijek között. A Lokomotiva jelenleg egy ponttal vezet az eszékiek előtt. Az Osijek az Istrát (9.) fogadja a ligában. Győzelme esetén jelentős nyomás alá helyezi a fővárosi együttest, amely csak vasárnap játszik a Slaven Belupo (7.) otthonában. Az elmúlt napokban a bokáját fájlaló Kleinheisler László nem került be a meccskeretbe, de az biztos,hogy három pontnál nem éri be kevesebbel a hazai csapat.

„Remek hangulatra és szikrázó mérkőzésre számítok – nyilatkozta a klubhonlapnak Ivica Kulesevic. –Mindent megteszünk, hogy emelt fővel, büszkén hagyhassuk el a stadiont a bajnoki után.”

A nyolc forduló óta veretlen Osijek a hétvégit követő játéknapon a Varazdin vendége lesz, az utolsó fordulóban pedig következhet a csúcsmérkőzés hazai pályán a Lokomotiva ellen. Meglehet, az a csata dönt a Bajnokok Ligája-indulást érő második helyről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik