Ausztrália: a Mariners támogatót keres Bolt szerződtetéséhez

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.23. 17:21
Támogatót keres Usain Bolt nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter szerződtetéséhez az ausztrál élvonalbeli Central Coast Mariners labdarúgóklub.

A klub keddi közleménye megerősíti, hogy ajánlatot tettek a 32 éves jamaicai futónak, és a tárgyalások tovább folytatódnak a felek között.

„A Central Coast Mariners arra törekszik, hogy Usain Bolt minden lehetőséget megkapjon álma beteljesítéséhez, és hivatásos labdarúgóvá váljon” – írták.

A világ egyik legsikeresebb atlétája tavalyi visszavonulása óta hangoztatja, hogy futballistaként szeretné folytatni. Szóba került már Németország, Dél-Afrika és Norvégia is, végül augusztusban az ausztrál csapatnál állt edzésbe. Bolt felkészülési mérkőzéseken is pályára lépett, és bár az egyiken két gólt szerzett, számos kritika érte a teljesítményét.

Mike Mulvey vezetőedző a hétvégén úgy fogalmazott, jelenlegi formája miatt nem tud helyet biztosítani a csapatban Boltnak. A klubnál elmondták, komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt hetekben, és törekszenek rá, hogy több intenzív egyéni edzést és játékidőt biztosítsanak számára, de utóbbira bajnoki meccseken egyelőre nem kerülhet sor.

A Central Coast Mariners ugyancsak közölte, a szerződéskötést egyelőre az is gátolja, hogy nem jutottak egyezségre az anyagi részletekről. Ennek oka, hogy az Ausztrál Labdarúgó-szövetség fizetési korlátozást vezetett be, ezért már nem lehet könnyedén a bajnokságba csábítani olyan világsztárokat, mint például a korábban ott szerepelt Alessandro Del Piero.

A gosfordi klub kijelentette, hogy harmadik fél segítségre van szüksége az ügylet finanszírozásához.

„Usain Bolt menedzsmentje és a Central Coast Mariners is beszélgetéseket folytat külső partnerekkel, hogy megtalálják azt a megoldást, amely minden fél számára megfelelő” – írták.

A sportoló nem látogatja a csapat edzéseit, ameddig megoldás nem születik az ügyben.

Bolt a múlt héten visszautasította a máltai Valletta FC két évre szóló szerződésajánlatát, de más európai klubok továbbra is érdeklődnek iránta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik