Argentína: közel harminc év után bezárhatják a ferde pályát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.13. 08:04
null
A trapéz alakú játéktér szemet szúrt az Argentin Labdarúgó-szövetségnek (AFA). (Fotó: newsobserver.com)
Véglegesen bezárhatják azt a ferde vonalazású pályát, amely majdnem harminc éve otthona egy ötödosztályú argentin futballcsapatnak, a Deportivo Liniersnek.

A Buenos Aires-i Deportivo Liniers 1987 óta játszik az inkább trapéz, semmint téglalap alakú pályán. A szabályostól eltérő játéktér az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) figyelmét is felkeltette, amely december 15-ig adott határidőt a klubnak a pálya rendbehozatalára, máskülönben annak bezárását kockáztatja az ötödosztályú csapat.

„Sohasem volt probléma a pályával. Tisztában voltunk azzal, hogy egy nap ki kell javítani a hibát, de nem gondoltuk, hogy erre éppen most kerül sor” – mondta Marcelo Gomez, a Deportivo Liniers elnöke.

A ferde vonalazás miatt a két kapu sincs teljesen szembe egymással, ami a kapura lövő játékosnak ugyan nem segít, a kapust azonban megzavarhatja.

„Mindig is ferde szögben helyezkedtek el a kapuk. Senki nem volt mérges emiatt, a rivális csapatok csupán megmosolyogták, amikor meglátták, de egyébként mindenki tudta, hogy kicsit szokatlan a pálya” – mondta Maxi Castano, a csapat támadója a helyi La Nacion újságnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik