FIFA: adják vissza a 6 milliós luxusórákat, különben...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.18. 18:05
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) etikai vizsgálóbizottsága arra kötelezte a szervezet egyes elöljáróit, hogy adják vissza a torna házigazdájától, Brazíliától kapott nagy értékű luxusórákat.

A brazíliai szövetség még a vb előtt, egy FIFA-kongresszuson kedveskedett a végrehajtó bizottság 28 tagjának, valamint a 32 résztvevő nemzet, illetve a dél-amerikai szövetség képviselőinek egy-egy ajándékcsomaggal. A FIFA arról nem számolt be, hogy Sepp Blatter, a FIFA elnöke (és egyben a végrehajtó bizottság tagja) is köztük volt-e.

A brazilok először azt állították, hogy a Parmigiani márkájú órák 8750 dollárba kerülnek, de az ajándékok vizsgálata során kiderült, hogy valós piaci értékük 26 ezer dollár, azaz 6 millió forint.

A FIFA etikai szabályzatának értelmében a bizottsági tagok és elöljárók munkavégzésük során nem fogadhatnak el szimbolikus vagy hétköznapi értéket meghaladó ajándéktárgyakat. Ha mégis megtörténik – mint ahogy a nyári vb előtt –, vissza kell azokat szolgáltatni.

Az etikai vizsgálatot csak azok az elöljárók kerülhetik el, akik október 24-ig visszaadják a karórákat. A visszaszolgáltatott ajándéktárgyakat egy nonprofit alapítvány támogatására fordítják majd – áll a FIFA hivatalos közleményében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik