Skócia: a Ligakupa után a Skót Kupából is kiesett a Celtic!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.08. 16:08
Hatalmas meglepetésre a legjobb nyolc közé sem jutott be a Skót Kupában a bajnokságban huszonegy pontos előnnyel vezető, veretlen Celtic, amely hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett az Aberdeentől.

Anthony Stokes már a 9. percben vezetéshez juttatta a zöld-fehéreket, akik hiába uralták az első félidő hátralévő részét is, nem tudták növelni előnyüket, sőt Russell Anderson révén a vendégek egyenlítettek a 38. percben.Anthony Stokes már a 9. percben vezetéshez juttatta a zöld-fehéreket, akik hiába uralták az első félidő hátralévő részét is, nem tudták növelni előnyüket, sőt Russell Anderson révén a vendégek egyenlítettek a 38. percben.

A Dons olyannyira elkapta a fonalat a gólt követően, hogy alig telt el öt perc a szünet után, és Peter Pawlett már a vezetést is megszerezte az aberdeenieknek, akik – mint a meccs egészében – a folytatásban sem álltak hadilábon a szerencsével.

A Celtic ezzel egyik hazai kupában sem áll már a 2013–2014-es szezonban.

Az Aberdeen 1980 és 1990 között igazi kupaspecialistának számított Skóciában, ez idő alatt ugyanis ötször nyerte meg az első számú kupasorozatot, mi több, 1983-ban a Kupagyőztesek Európa-kupáját és az Európai Szuperkupát is elhódította (mindkettőt Alex Ferguson irányítása alatt). 1990 óta viszont csak kétszer jutott be a Skót Kupa döntőjébe, ám mindkét alkalommal vereséget szenvedett.

SKÓT KUPA
5. FORDULÓ
PÉNTEK

Rangers (III.)–Dunfermline (III.) 4–0
SZOMBAT
Celtic–Aberdeen 1–2
Hibernian–Raith Rovers (II.) 2–3
Albion Rovers (IV.)–Stenhousemuir (III.) 2–0
Alloa (II.)–Dumbarton (II.) 0–1
Forfar (III.)–St. Johnstone 0–4
Stranraer (III.)–Inverness CT 2–2 – ismétlés következik
VASÁRNAP
Dundee United–St. Mirren

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik