Ronaldinho kiállítása sem törte meg az Atlético Mineirót

Vágólapra másolva!
2013.12.21. 17:25
null
Az Evergrande nagyon meghajtotta az Atlético Mineirót a bronzmeccsen, de a félidők hajráit nem bírta (Fotó: Reuters)
A labdarúgó-klubvilágbajnokság kisdöntőjében Marcello Lippi Evergrandéje a Ronaldinho nevével fémjelzett Atlético Mineiróval találkozott, és a fordulatos, izgalmas mérkőzésen Luan ráadásban esett találatával a brazil csapat diadalmaskodott 3–2-re.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, 2013
BRONZMÉRKŐZÉS

Evergrande–Atlético Mineiro 2–3 (Muriqui 9., Conca 15. – 11-esből, ill. Diego Tardelli 2., Ronaldinho 45., Luan 90.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

Mind az Atlético Mineiro mestere, Cuca, mind az Evergrande ásza, Dario Conca is búcsúmérkőzésre készülődött a kisdöntő előtt, és éppen fordított úton járják meg nemsokára a Kína–Brazília utat. A jó öreg bölcsesség szerint a bronzmérkőzésen két csalódott csapat tartalékjai poroszkálnak, általában a döntőre jegyet nem kapó közönség előtt – nos, ez most egyáltalán nem ült, ugyanis a finálét szintén a Stade de Marrakechben vívják, ezen mérkőzés után, és egyáltalán nem tartalékosan léptek pályára a felek, és egyáltalán nem unatkozott az ezerfejű.

A szünetig például négy gólt láthattak: a brazilok jobbhátvédje, Marcos Rocha először előkészített egy gólt Diego Tardellinek (0–1), majd egy másikat Muriquinek, aki beköszönt így egykori csapatának (1–1).

Egyáltalán nem játszott megilletődötten az Evergrande, a Mineirónak helyzete sem volt már az első félidőben. Muriqui kihagyott még egy ziccert, de Dario Conca megszerezte a vezetést övéinek egy lerántás miatti büntetőből (2–1) – mégis döntetlennel térhettek pihenőre a felek, mert amikor már mindenki a félidő végét várta, Ronaldinho jól összeveszett a játékvezetővel egy szabadrúgás előtt, aztán a bal felsőbe tekerte a labdát (2–2).

A fordulást követően sem koncentráltak százszázalékosan a védekezésre a csapatok, láthattunk kapufákat mindkét oldalon, Conca és Muriqui kihagyott egy-egy hatalmas ziccert. A hajrá felé közeledve egyre jobban elfáradt az Evergrande, védői egyre többet bizonytalankodtak, a levegőben lógott az atléticós gól (egy alkalommal a szó szerint, ám Ronaldinho lövését kivágta a gólvonal előtt Kim Jung Gvon, a levegőbe felugorva).

A hajrában a begőzölt Ronaldinho piros lapot kapott, teljesen jogosan, de társai megoldották nélküle is: a ráadás első percében Diego Tardelli passzával a csereként beálló Luan kiugrott, és higgadtan gólra is váltotta a ziccert (2–3).

Izgalmas, fordulatos mérkőzésen szerezte meg a bronzérmet a dél-amerikai csapat, Marcello Lippi együttese csakis saját magát okolhatja a vereség miatt.


A MÉRKŐZÉS ONLINE, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

KÉSŐBB
DÖNTŐ
20.30: Bayern München–Radzsa Casablanca (tv: Eurosport 2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik