Monaco: az orosz tulaj először az MU-ra vetett szemet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.15. 18:45
A Monaco előtt a Manchester United labdarúgócsapata érdekelte befektetőként Dmitrij Ribolovljev, az orosz multimilliárdost, aki a Premier League-en keresztül vált a futball szerelmesévé.

„Először mintegy tíz évvel ezelőtt jártam futballmeccsen, egy Chelsea-találkozón, és nem VIP-páholyban ültem, hanem a lelátón együtt álltam a szurkolókkal. Akkor jöttem rá, hogy olyan egyedi érzelmeket csak és kizárólag a futball képes kiváltani az emberekből, mint amivel ott találkoztam” – mondta Ribolovljev, akinek ezt követően külön bérelt páholya volt az Old Traffordon. Nem véletlen, hogy már akkor komolyan felvetődött benne az a gondolat: ennél is nagyobb szerepet vállal egy igazi európai elit klub életében.

„Mielőtt a Monacóra esett volna a választásom, más klubok is érdekeltek. Mint például a Manchester United, ahol páholyom is volt. De végül a Monacónál kötöttem ki, amelynek hosszú és gyönyörű múltja van helyi és nemzetközi összevetésben is, tényleg egyedülálló klub” – szolgált magyarázattal a franciákhoz 2011-ben beköszönő orosz tulajdonos, aki még a másodosztályban kezdte el a közös jövőt tervezni.

Azóta a klub osztályt váltott, már az ő irányítása mellett lett bajnok a másodosztályban – jelenleg 13 fordulót követően a harmadik helyen áll a Ligue 1-ben –, és időközben 150 millió fontért (180 millió euró) szerződtetett játékosokat, erősítette meg a keretet. Manchesterben pedig a szurkolók elgondolkodhatnak azon, ennyi pénzért milyen futballistákat tudtak volna szerződtetni...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik