Skócia: rendhagyó módon kezeli a tétlenséget a volt Újpest-edző

Vágólapra másolva!
2013.07.18. 16:02
Szerződés nélküli futballisták edzésben tartásával foglalatoskodik a napokban Willie McStay, az Újpest NB I-es csapatának korábbi vezetőedzője. A jövő heti alkalmi tábor a skóciai East Kilbride-ban lesz.

„Ezek a srácok valószínűleg egyedül tréningeznének, és nem válna előnyükre, hogy nincsenek közösségben, hogy nem érzik a felkészülési időszak jól megszokott légkörét – kommentálta a tábornyitást McStay, aki nem kér pénzt a résztvevőktől. – A játéktól távol töltött minden nappal nő a sebezhetőségük, a stressz, a magány, a pénzügyi nehézségek egyaránt kínozzák őket. Meg akarom mutatni nekik, hogy nincsenek egyedül."

A korábban az Újpesten kívül a skót Ross County és az ír Sligo Rovers legénységét is edző McStay májusban távozott a Bristol City akadémiájáról, azóta nincs állása. A főképpen a skót Premier League felé kacsingató futballistáknak tartott táborral a skót szakember saját magát is „kezeli".

„Magam is szeretnék visszakerülni a futball gépezetébe, és amíg korábban a telefonomat lestem, hívnak-e valahová, most úgy döntöttem, hogy keresek valami olyan futballbeli elfoglaltságot, ami nekem és másoknak is hasznos" – tette hozzá McStay, aki a 2009–2010-es szezonban volt az Újpest trénere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik