Hollandia: meglepetést hozott a kupadöntő, kikapott a PSV

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.09. 20:11
Meglepetésre az alkmaari AZ győzemét hozta a labdarúgó Holland Kupa döntője, miután a rotterdami fináléban kitűnő kezdés után 2–1-re felülmúlta az esélyesebb PSV-t.

A mérkőzés 12. percében Adam Maher szerzett vezetést a piros-fehéreknek, miután egy kontra végén látványosan megforgatta a védőket, és Boy Waterman lába mellett a kapu jobb oldalába gurított. Pillanatokkal később ráadásul megduplázta előnyét az AZ-t: a PSV ismét eladta a labdát, a leshatáron kiugró Jozy Altidore jól vette át a játékszert, 15 méterről leadott lövésébe Waterman pedig csak beleérni tudott – 2–0!Adam Maher szerzett vezetést a piros-fehéreknek, miután egy kontra végén látványosan megforgatta a védőket, és Boy Waterman lába mellett a kapu jobb oldalába gurított. Pillanatokkal később ráadásul megduplázta előnyét az AZ-t: a PSV ismét eladta a labdát, a leshatáron kiugró Jozy Altidore jól vette át a játékszert, 15 méterről leadott lövésébe Waterman pedig csak beleérni tudott – 2–0!

Az eindhoveniek felzárkózásért tett erőfeszítései a 31. percben hoztak eredményt, amikor egy jobb oldali beadás után a hosszú oldalról Wilfried Bouma visszafejelte a labdát, Jürgen Locadia pedig közelről a kapuba fejelt. Hiába volt azonban a játékidőből még további egy óra, a bajnokságban mindössze 10. AZ jól őrizte az előnyét, így a PSV a bajnoki cím után a kupáról is lemaradt, és kénytelen beérni a második hellyel.

Az AZ a hetvenes évek végének, a nyolcvanas évek elejének sikerei (1978, 1981, 1982) után története során negyedszer nyerte meg a Holland Kupát.

HOLLAND KUPA
DÖNTŐ
AZ–PSV 2–1
(2–1)
Rotterdam, 50 000 néző. Vezette: Kuipers
AZ: Alvarado – Marcellis (M. Johansson, 67.), Reijnen, Viergever, Wijnaldum – Henriksen, Maher, V. Elm – Beerens, Altidore (A. Jóhansson, 88.), Gudmundsson (Berghuis, 74.). Vezetőedző: Gertjan Verbeek
PSV: Waterman – Hutchinson, Marcelo, Bouma (Matavz, 79.), Willems – Van Bommel, Toivonen (Wijnaldum, 68.), Strootman – Lens, Locadia, Mertens (Depay, 85.). Vezetőedző: Dick Advocaat
Gólszerzők: Maher (12.), Altidore (14.), ill. Locadia (31.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik