Ibrahimovic és Lucas vezényelte a Beckham-köszöntőt

Vágólapra másolva!
2013.02.01. 22:46
null
Zlatan Ibrahimovic akcióban (Fotó: Reuters)
A David Beckhamet egyelőre nem nevező Paris Saint-Germain idegenben 4–0-ra legyőzte a Toulouse-t a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 23. fordulójának péntek esti mérkőzésén, és megőrizte pozícióját a tabella tetején.

Egy kiváló argentin kombináció révén már a 4. percben vezetett a PSG: Ezequiel Lavezzi beadásából Javier Pastore lőtt félfordulatból szép gólt. 0–1

A párizsiak – akik egyelőre nem nevezték a csütörtökön szerződtetett David Beckhamet – magabiztosan irányítottak, helyzeteket alakítottak ki, és akkor szerezték meg a második góljukat, amikor a Téfécé kezdett magához térni. A 36. percben a jobb oldalon előretörő Lucas Moura emelt középre tanárian, és Zlatan Ibrahimovic befejelte csapata második, saját (szezonbeli) huszadik gólját. 0–2

A szünet előtt még egy csapás érte a hazai csapatot: Cheikh M'Bengue a Lucas elleni szabálytalanságért megkapta a második sárga lapját – a 40. percben emberelőnybe került a PSG. M'Bengue az első játékos a most futó francia idényben, akit másodszor állítanak ki az első félidőben.

Tony Chapron játékvezetőnek ez volt nagyjából az utolsó érdemi ténykedése a meccsen, ugyanis megsérült, a szünetben lecserélték, és a továbbiakban egyik asszisztense, Sébastien Desiage fújta a sípot.

PSG-gól után két alkalommal rendelhetett el középkezdést az új spori: a helyenként örömfutballt bemutató párizsiak a 70. percben Mamadou Sakho fejesével növelték előnyüket (megint Lucas volt az előkészítő, 0–3), majd két perc múlva Ibrahimovic bolondította a védőket, és beadását követően a csereként beálló Gregory van der Wiel volt a befejező ember. 0–4

A PSG sorozatban nyolcadszor győzte le a TFC-t, amely története 600. vereségét szenvedte el a francia élvonalban.

Ibra a karrierje során harmadszor érte el a húszgólos határt egy bajnoki idényen belül: korábban az Internazionale (2008–2009, 25) és a Milan (2011–12, 28) kötelékében termelt ilyen vehemensen.

S miközben a PSG általában a támadósoráról nevezetes, érdemes megjegyezni: Carlo Ancelotti csapata egymás után a nyolcadik bajnoki meccsén nem kapott gólt, amivel beállította a klubrekordot (1996–97).

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
23. FORDULÓ
Toulouse–Paris Saint-Germain 0–4 (Pastore 4., Ibrahimovic 36., Sakho 70., Van der Wiel 72.)
TABELLA ITT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik