Fogadási csalás: a Steaua edzőjét is megvádolták

Vágólapra másolva!
2013.02.05. 11:27
A korábbi legendás Dinamo-futballista, majd elismert edző Cornel Dinu a román ProSport lapban vádolta meg a Steaua Bucuresti jelenlegi trénerét, Laurentiu Reghecampfot azzal, hogy érintett volt a Bundesliga 2002–2003-as szezonjában lejátszott Bayern München–Energie Cottbus (3–1) mérkőzés manipulálásában.

A vád szerint a Piplica – Kaluzny, Da Silva, Beeck, Berhalter – Reghecampf (Thielemann), Schröter, Akrapovic, Latoundji – Ro. Vágner (Jungnickel), Rink (Juskowiak) összeállítású Cottbusnak háromgólos vereséget kellett volna szenvednie. Ez nem teljesült, így a beszervezett Reghecampftól a fogadási maffia visszakövetelte a befektetett pénzt.

Ezt követően Reghecampf apósa, Iulian Chirita felhívta Dinut, hogy tudna-e segíteni az ügyben. Végül sikerült halasztást kapni a visszafizetési határidőre.

A Nemzeti Sport korábban beszámolt arról, hogy a cottbusiak egy másik meccse, a 2001–2002-es idényben lejátszott Hertha BSC–Energie Cottbus (2–3) összecsapás – a Cottbus összeállítása: Piplica – Kaluzny, Sebők V., Da Silva, Termina (Scherbe) – Reghecampf, Akrapovic, Thielemann, Kobylanski – Topic (Helbig), Labak (Brasilia) – is manipulált volt a gyanú szerint.

Mint ahogyan annak idején a Nemzeti Sport elsőként, a szerb fogadási csalásra szakosodott szervezet egyik tagjától kapott információk alapján beszámolt, a Hertha ellen sem valósult meg a várt eredmény, hiszen a csalók döntetlent vártak a megfizetett öt cottbusi labdarúgótól, köztük Reghecampftól. A felvett összeg kétszeresét kellett volna visszafizetni, ám csak négyen tettek eleget a felszólításnak. A román játékos és két magyar labdarúgó köztük volt, de az egyik nem tett eleget a szervezet óhajának, ezért „befenyítették” a szerb informátor elmondása alapján.

A mindkét gyanús meccsben érintett Reghecampfot egyébiránt Németországban már 2005-ben, a Robert Hoyzer játékvezető nevével fémjelzett ügyben kapcsolatba hozták fogadási manipulációval.

Reghecampf (nem meglepő módon) indulatosan válaszolt a vádakra, és jelezte: jogi útra tereli az ügyet, bepanaszolva Dinut.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik