Szalai-dupla, kilazult kapufa, manchesteri henger - szombati videók

Vágólapra másolva!
2013.01.27. 11:30
Szombaton FA-kupa fordulót rendeztek Angliában, és mindegyik nagy csapat sikerrel vette az akadályt. Az Arsenal végletekig kiélezett mérkőzésen jutott tovább, a Manchester City 1–0-ra nyert a Stoke City ellen, míg az MU fölényesen futballozva győzedelmeskedett a Fulham ellen. Az Afrika-kupán két mérkőzést rendeztek: Elefántcsontpart 3–0-ra múlta felül Tunéziát, Togo a 100. percben döntötte el a maga javára a találkozóját. A német Bundesligában Szalai Ádám remeklésétől volt hangos a sajtó, a magyar csatár két góllal járult hozzá a Mainz sikeréhez. Olaszországban ismét botlott a Juventus, míg a Lazio hazai pályán szenvedett meglepetésre vereséget.

Szalai duplázott a Fürth ellen (Fotó: Action Images)
Szalai duplázott a Fürth ellen (Fotó: Action Images)


Angliában ezúttal nem rendeztek Premier League-fordulót, hanem az FA-kupa került fókuszba. A Manchester City, ha nyögvenyelősen is, de nyerni tudott a Stoke City vendégeként. Az Arsenal a csereként beállt Theo Walcott találatával a 85. percben döntötte el a továbbjutást a Brighton & Hove Albion otthonában, míg a Manchester United lehengerlően futballozva győzött hazai pályán.

STOKE–MANCHESTER CITY 0–1


Stoke vs Manchester City 0:1 Pablo Zabaleta by UCL2410



BRIGHTON & HOVE ALBION–ARSENAL 2–3


MANCHESTER UNITED–FULHAM 4–1



Az Afrika-kupán Elefántcsontpart három góllal nyert Tunézia ellen, míg a nap másik meccsén Togo – a kilazult kapufa miatt 13 perces hosszabbítást hozó mérkőzésen – 2–0-ra legyőzte Algériát.

ELEFÁNTCSONTPART–TUNÉZIA 3–0



ALGÉRIA–TOGO 0–2



A német labdarúgó-bajnokság első osztályában két honfitársunk csapata találkozott egymással, a Greuther Fürth a Mainzot fogadta. Szalai Ádám tett róla, hogy a mérkőzés után is vele foglalkozzon a sajtó. Két góljával nagy részt vállalt a sikerből, ám egy téves játékvezetői döntés miatt az idényben ötödik sárga lapját is begyűjtötte, ezért kihagyni kénytelen a jövő heti, Bayern München elleni bajnokit.

FÜRTH–MAINZ 0–3



Olaszországban a szombaton játszó két nagy csapat egyaránt botlott. A Juventus csupán döntetlenre volt képes a Genoa ellen, a zebrák az utolsó percekben be nem fújt büntető miatt lehetnek bosszúsak. A Lazio vesztét pedig a Milan-nevelés, Alberto Paloschi gólja okozta.

JUVENTUS–GENOA 1–1


A BE NEM FÚJT BÜNTETŐ


LAZIO–CHIEVO 0–1



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik