Csatárkeringő Angliában, a nap nyertese a Palermo - összefoglaló

Vágólapra másolva!
2013.01.02. 23:22
null
Demba Ba a Chelsea-ben köthet ki (Fotó: Action Images)
Mostanában minden télen és nyáron levonjuk azt a nagy általános transzfer-tanulságot, hogy az angol élvonalban, a Premier League-ben észveszejtő mértékben szórják a pénzt, és ebben a korszakos megállapításban 2013. január 2-án sem kellett csalódnunk. Összefoglaló cikkünkben egy helyen tekintheti meg a fontosabb szerdai klubváltásokat.  

Kezdjük rögtön a Chelsea-vel, amely bejelentette, hogy kifizeti a (hírek szerint 7 millió fontos) Newcastle United tavaly berobbant támadója, a szenegáli Demba Ba kivásárlási árát. Mindez azt is jelenti, hogy egyrészt a „szarkáknak" most már lesz pénzük az orvosi vizsgálatokon is átesett francia védőre, Mathieu Debuchyre, másrészt a Chelsea könnyebb szívvel engedte el Daniel Sturridge-et a Liverpoolhoz (15 millióért). Anyagilag így jól járnak a „kékek", legalábbis ezzel a transzferrel, mert ez egyben azt is jelenti, hogy Fernando Torres, az 58.5 milliós csodavétel minden idők legdrágább kispadmelegítője lesz/marad.

Szintén a Chelsea-vel kapcsolatos hír, hogy a nyáron lejáró szerződésű Frank Lampardot a Lazio után immáron az Inter is csábítja.

Megerősödhet a Tottenham, a Manchester United kölcsönadott két fiatalt (Ángelo Henríquezt és Joshua Kinget), valamint az idén először, de nem utoljára Sir Alex Ferguson bejelentette, hogy még marad egy ideig a klubnál. Talán csak azért is, hogy még több borsot törjön kedvenc ellenfele, Arsene Wenger orra alá, aki kijelentette, hogy idén a szokásokkal ellentétben Thierry Henry nem tér vissza az „ágyúsokhoz", mindazonáltal nyelvészkedő olvasóink nagy örömére a mellőzött Maruan Samahot elvinné a Lille. Kitalálják: a Debuchyért kapott összegből.

Olaszországban csapatot keres Filkor Attila, míg a Milanban egykoron megváltóként várt Alexandre Pato már talált magának egy komoly kérőt, mégpedig a Corinthians „személyében". Ahol együtt játszhat majd Rivaldo fiacskájával, Rivaldinhóval, illetve a Leverkusentől 3.5 millióért megvett Renato Augustóval. Jelen állás szerint a Santos elleni bajnokikon pedig szembekerülhet jelenlegi milanos csatártársával, Robinhóval...

Rivaldo ugyebár 2002-es világbajnok, jelenleg „szabadúszó", bezzeg egykori csapattársa, Gilberto Silva olyannyira keresett, hogy új klubot talált magának.

Érkezik azért neves csatár is Milánóba: az Interben folytatja pályafutását a Lazio 35 éves támadója, Tommaso Rocchi. Legalábbis egy fél évig, de hát az ő korában már senki sem tervez hosszú távra. Ezt az ügyet délelőtt ütötték nyélbe, két óra múlva nyilatkozta azt Pato ügynöke, Gilmar Veloz, hogy „... egy huszonhárom éves játékost senki sem ad kölcsön". A Juventus sem tétlenkedik, ott Giorgio Chiellini helyettesét lelték meg, mégpedig a válogatott Federico Peluso személyében.

A nap nyertese a Serie A-ban a Palermo, amely két rutinos védőt is kapott a Napolitól: Salvatore Aronicát és Andrea Dossenát.

Spanyolhonban nem történtek nagy átigazolások, a nyáriak közül egy népszavazás szerint Luka Modricé volt a legfölöslegesebb. A Real kispadosai közül Iker Casillas betekintést adott a helyi öltözői morálba, ugyanakkor kijelentette, hogy harcol kezdőbeli helyéért. No és a bajnoki címért – egyelőre a frissiben műtött Pepe nélkül, miközben jó hír, hogy a technikás-taktikás futball másik nagy tudora, Tito Vilanova ma már edzést vezet a Barcánál. Nem sokkal fiatalabb a mesternél Ricardo López, aki 2005-től 2012-ig védte az Osasuna kapuját, de tavaly nyáron visszavonult, ám most reaktiválták a kapushiányban szenvedő pamplonaiak. Legjobban szerdán az Atlético Madrid erősített: egy 12 millió eurós főszponzorral.

Zárjuk egy fájdalmas átigazolással: az uruguayi válogatott legendás kapusa, Ladislao Mazurkiewicz az örök La Celeste tagja ezentúl.

JOE COLE VISSZATÉR A WHU-HOZ
Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint a Liverpool középpályása, Joe Cole visszatér a West Ham Unitedhez. A hivatalos bejelentésre holnap kerülhet sor.
Többek közt a BBC is arról számolt be, hogy a Liverpool elfogadta a West Ham ajánlatát, Cole pedig már el is utazott Londonba, ahol orvosi vizsgálaton esik át.
A goal.com szerint a 31 éves játékos – akit a QPR is szeretne megszerezni – ingyen érkezhet a WHU-hoz.
Joe Cole 1994-ben került a West Hamhez, 1998 és 2003 között a felnőtt csapat tagja volt, majd a Chelsea-hez igazolt. Most második időszakát kezdheti a kalapácsosoknál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik