Új elitcsapat Győrben: Lódi, Gyurcsányi és Balázs az ETO-hoz igazolt

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2009.06.23. 16:18
A futsal honi világában szenzációs bejelentést tett a Duna Takarék ETO elnöke, Drucskó Zoltán. A 2009–2010-es szezonra ugyanis három, magyar viszonylatban kiemelkedő tudású labdarúgót szerződtetett a klub, mégpedig Lódi Tamást, Gyurcsányi Zsoltot és Balázs Zoltánt.
Gyurcsányi (jobbra) is Győrben folytatja
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Gyurcsányi (jobbra) is Győrben folytatja
Gyurcsányi (jobbra) is Győrben folytatja
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Gyurcsányi (jobbra) is Győrben folytatja

Mindhárman tagjai a magyar futsalválogatottnak, s egyaránt a román bajnokságban, Székelyudvarhelyen futballoztak majd' három éven át. A három meghatározó játékos mellé a győriek leigazolták Gödöllőről még Harnisch Ákost is, míg Gölesz Róberttel, Peczár Csabával, Dróth Zoltánnal öt évre szóló szerződést kötöttek.

Ám a szenzációs bejelentéseknek ezzel még nem volt végük a keddi sajtótájékoztatón, ugyanis a klub irányítói Kozma Mihályt, a futsalválogatott szövetségi edzőjét nevezték ki a Duna Takarék ETO szakmai igazgatójának.

A kiváló szakember is Székelyudvarhelyen dolgozott, és hazacsábításával nem ért véget a vezetőség átalakítása, hiszen a győriek klubigazgatónak Vincze Ottót nyerték meg, aki egykor a Ferencvárosban és az ETO-ban is futballozott, és többek között tagja volt a Fradi BL-ben szereplő csapatának.

A helyi kötődésű, egykor az ETO-ban futballozó Domanyik Szilárd pedig technikai igazgató lett. A városban nem titkolják, a bajnoki cím megszerzése a cél, és olyan futsalt szeretnének, amelyre vevő a győri publikum.

A női kézilabda és a nagypályás futball mögé szeretne felzárkózni a győri Duna Takarék ETO, s mint azt Kozma Mihály elmondta, reméli, hogy karácsonyra már legalább olyan hangulat lesz a győri Magvassy-sportcsarnokban, mint amilyen körülmények között és hangulatban Székelyudvarhelyen szerepelhetett a vele érkező játékosokkal együtt.

Kozma Mihály nem titkolta, az újbóli magyarországi szerepvállalás már a jövő évi Eb-rendezés jegyében történt: szeretné feltérképezni a honi mezőnyt, s a lehető legjobb csapatot összeállítani a jövő év elején hazánkban sorra kerülő Európa-bajnokságra. A célt szolgálja az a kéthetes brazil túra is, amelyen hat remek együttessel mérheti össze az erejét futsalválogatottunk. A 16 csapatos világkupa magyarokra eső költségét a házigazda brazilok állják.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik