László Csaba jövő héten utazik „raportra” Romanovhoz Litvániába

Vágólapra másolva!
2009.06.09. 17:16
László Csaba, a Hearts magyar menedzsere elmondta, a jövő héten Litvániába utazik, hogy tárgyaljon a skót klub litván tulajdonosával, Vlagyimir Romanovval a nyári erősítésekről. László azt szeretné, hogy már az alapozásra kialakuljon a csapat jövő évi kerete.
László Csaba nem ront ajtóstul a Hearts vezetőire a nyári igazolások miatt
Fotó: Action Image (archív)
László Csaba nem ront ajtóstul a Hearts vezetőire a nyári igazolások miatt
László Csaba nem ront ajtóstul a Hearts vezetőire a nyári igazolások miatt
Fotó: Action Image (archív)
László Csaba nem ront ajtóstul a Hearts vezetőire a nyári igazolások miatt

László Csaba jó idényt zárt a Heartsszal: a skót bajnokság harmadik helyére vezette az együttest, és „jutalmul” megválasztották az év menedzserének a ligában. A magyar szakember már a következő idényre összpontosít, és a játékoskeret kialakításán dolgozik.

„A jövő héten Litvániába utazom, hogy az átigazolásokról tárgyaljak a klub vezetőivel – mondta László a Scotsman napilapnak. – Fontos, hogy megmutassuk szurkolóinknak: dolgozunk a csapat építésén. Sok időnk volt, de most már lépnünk kell. El szeretném mondani Romanov úrnak, hogy kikre van szükségem, aztán megtárgyaljuk, hogy mik a lehetőségek. Az alapozásra már szeretném az új futballisták nagy részét a gárdában tudni.”

Annak ellenére, hogy Vlagyimir Romanov nem tartozik az engedékeny klubelnökök közé, László Csaba kedvező helyzetben tárgyalhat a Hearts első emberével, mivel nagyszerű idényt zárt a harmadik helyre befutó skót alakulattal. A magyar tréner mégsem akarja mindenáron ráerőltetni az akaratát a klub vezetőire.

„Sok ember mondja nekem: olyan helyzetben vagyok, hogy nyomást gyakorolhatok Romanov úrra és a klub vezetőire, de én nem vagyok ilyen – mondta László. – A lehető legjobbat szeretném elérni. Néhány nevet javaslok majd. Ian Black és José Goncalves már a miénk, de még szükségünk van néhány futballistára.”

Brit lapértesülések szerint egyébként László Csaba magyar játékosok megszerzését is latolgatja, ám neveket egyelőre nem említett. A szakember egyébként cáfolta a korábbi hírt, hogy bárki is megkereste volna a Championshipben szereplő Swansea Citytől, de munkája gyümölcsének tartja, hogy felvetődött a neve egy angol egyletnél.

László Csaba a Hearts utánpótlás-politikájáról is beszélt, melyet a legjobbnak tart a skót bajnokságban.

„Nagyon büszke vagyok Driverre – mondta László Andy Drivernek, aki bekerült Anglia U21-es Európa-bajnokságra készülő válogatottjába. – Szerintem a Hearts az első skót csapat, amely valaha játékost adott az angol U21-es nemzeti együttesnek, és ez nagy dolog, mivel Driver itt nevelkedett. Klubunk több nevelése futballozik a Championshipben és a Premier League-ben. Ebben mi vagyunk a legjobbak Skóciában, míg a Celtic és a Rangers nagy összegekért vesz játékosokat.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik