László Csaba az európai porondon is helytállna csapatával

Vágólapra másolva!
2009.05.17. 08:48
Miután csapatával megszerezte a harmadik helyet a skót labdarúgó-bajnokságban, László Csaba máris a jövővel foglalkozik. Az év menedzserének választott edző szeretné egyben tartani a Hearts jelenlegi keretét, s nemzetközi szinten sem akar „befürödni”.
László Csaba előretekint
Fotó: Action Images
László Csaba előretekint
László Csaba előretekint
Fotó: Action Images
László Csaba előretekint
„Nem csak azt szeretném, hogy hosszú távon a klubnál maradjak, hanem a mostani keretet egyben akarom tartani. Persze néhány minőségi játékost még kell hozni a csapathoz” – értékelt a klub hivatalos honlapján László Csaba, a Hearts menedzsere.

A szakember csapata a szombati bronzmeccsen viszonylag simán, 3–0-ra verte meg a Dundee Unitedot, s ezzel bebiztosította harmadik helyét a skót pontvadászatban. (Az első két helyen természetesen a Rangers és a Celtic végez majd...)

A Skóciában az év menedzserének megválasztott edző azonban nem ül a babérjain, és már előretekint: a csapattal a nemzetközi színtéren is szeretne maradandót alkotni. Vagy legalább is nem leszerepelni.

„Ha Európa-szintű labdarúgást akarsz játszani, nincs könnyű dolgod, de mi nem akarunk már az első összecsapás után kiesni. Az ugyanis azt jelentené, hogy amit eddig tettünk, nem ért semmit” – tette hozzá az egykori ugandai szövetségi kapitány, aki együttesével a következő szezonban indulhat az Európa-ligában.

A Heartsnak egy mérkőzése van hátra a szezonban, a gyakorlatilag tét nélküli, Celtic elleni. A tét ugyanakkor a másik oldalon annál nagyobb: a zöld-fehérek bajnoki címe múlhat azon, hogy László – aki elszánt és sportszerű játékot vár csapata idényzáróján – csapata mennyire veszik komolyan a meccset.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik