A kemény munka eredménye: öt kiló mínusz és az Év menedzsere díj

Vágólapra másolva!
2009.05.14. 14:24
Skóciában az év menedzserének választották meg László Csabát, ám az elismerésnek ára van: a magyar szakembert lassan már nem ismerik meg saját lányai, akiket alig lát a sok munka miatt. A Hearts menedzserének nemcsak gyermekeivel, hanem litván védőjével is le kellene ülnie beszélni, ugyanis Marius Zaliukasnak már negyedszer mutatták fel a piros lapot az idény során.
László Csaba minden energiáját a csapatnak szenteli
Fotó: Action Images
László Csaba minden energiáját a csapatnak szenteli
László Csaba minden energiáját a csapatnak szenteli
Fotó: Action Images
László Csaba minden energiáját a csapatnak szenteli
Nem lehet állítani, hogy a Hearts játékosai kisasszonyfutballt mutatnának be hétről hétre, az idény során ugyanis már 11 piros lapot szedtek össze. A termésből Marius Zaliukas vette ki leginkább a részét, akinek az Aberdeen elleni bajnokin már negyedszer kellett idő előtt elhagynia a pályát – nem csere miatt. A litván védő nemrég tért vissza négymeccses eltiltásából, újabb piros lapja után viszont már öt találkozót kell kihagynia, s ebből három a következő szezonra csúszik át.

„Mariusnak változtatnia kell a hozzáállásán. Jó képességű, tehetséges játékos, de tekintettel kell lennie a csapatára, ennyi kiállítás elfogadhatatlan – beszélt Zaliukasról László Csaba, akinek pedagógiai érzékét is latba kell vetnie fegyelmezetlen játékosával kapcsolatban. – Meg kell gondolnunk, hogyan tudunk neki segíteni, az nem megoldás, ha csak egyszerűen megbüntetjük.”

A sok kiállítás ellenére a Hearts a harmadik helyen áll a skót bajnokságban a Celtic és a Rangers mögött, ám ennek ára is van: László Csaba több időt tölt csapatával, mint saját családjával. Elmondása szerint igazából felesége, Marianne érdemelné meg az Év menedzsere díjat, hiszen mindenben támogatja őt, bár a fociról fogalma sincs. A lányai mindenesetre nehezebben viselik, hogy naponta csak tíz percre látják apjukat. A 15 éves Patrícia állítólag a következő kérdést tette fel édesanyjának: „Apa jobban szereti a futballt, mint engem?”

„Minden évben jobb és jobb akarok lenni – magyarázza munkamániáját László. – Pihenni ráérek majd 80 éves koromban. Öt kilót fogytam, amióta Ugandából idekerültem, és nem azért, mert futni járok, hanem mert minden energiámat a klubba ölöm.”

A 45 éves szakember elmondta még, hogy Ugandában – ahol szövetségi kapitány volt – tökéletes körülmények között dolgozott, mégis a váltás mellett döntött.

„A fizetésem fantasztikus volt, és a vb-szereplésre is volt esélyünk. Én azonban a klubfutballban szerettem volna dolgozni, még ha tudtam is, hogy itt nem én voltam az első számú kiválasztott. Mark McGhee volt az első számú jelölt, majd Jürgen Röbert szerették volna a csapathoz csábítani, de amikor megkaptam a lehetőséget, tudtam, hogy képes leszek oda vezetni a gárdát, ahová a Hearts szeretne eljutni.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik