Ronaldo: Nem vagyok hájas, csupán túl sok izom van rajtam

Vágólapra másolva!
2009.03.06. 19:16
A hosszú kényszerpihenője után szerdán visszatérő Ronaldo úgy véli, hogy nem a zsír, hanem a sok izom az oka annak, hogy még mindig súlyproblémákkal küszködik – és reméli, pályára léphet csapata hétvégi, Palmeiras elleni mérkőzésen.
Ronaldo várja a hétvégi rangadót
Fotó: Reuters
Ronaldo várja a hétvégi rangadót
Ronaldo várja a hétvégi rangadót
Fotó: Reuters
Ronaldo várja a hétvégi rangadót
Ronaldo visszatért. A brazil csatárzseni szerdán mutatkozott be új csapatában, a Corinthiansban, méghozzá győztes mérkőzésen: a Sao Paolo-i gárda 2–0-ra megverte az Itumbiarát a Brazil Kupában.

Kétségkívül örömteli, hogy Ronaldo visszatért, ám az összképet árnyalja, hogy a kétszeres aranylabdás csupán a találkozó utolsó 23 percét töltötte a pályán, de ezt megmagyarázza, hogy 13 hónapos (egészen pontosan 384 napos) kényszerpihenő után játszott ismét tétmérkőzést.

Nagyobb baj az, hogy a neki jutó 23 perc alatt semmi érdemlegeset nem tett hozzá a játékhoz, sőt, kifejezetten lassú volt, valamint láthatóan továbbra is súlyproblémákkal küszködik. A meccs után maga Ronaldo is elismerte, hogy még nincsen száz százalékos állapotban, de érdekes magyarázattal rukkolt elő.

„Egyáltalán nincsen sok zsír a szervezetemben, lehet, hogy az a baj, hogy sok izom van rajtam. Talán csökkentenem kéne az izomtömeget” – vélekedett a 32 éves Fenomén.

„A gyorsaságomat is szeretném visszanyerni. Azt akarom, hogy ismét gyorsabb legyek a rám vigyázó védőknél” – magyarázta Ronaldo, aki csapata vasárnapi, Palmeiras elleni mérkőzéséről is mondott pár mondatot.

„Nagy rangadó lesz. Nagyszerű mérkőzés, ahol jó lenne pályára lépni. De az edzőé a döntés, hogy szerepet kapok-e. Annyi meccsen szeretnék pályára lépni, amennyin csak lehet, és trófeákat nyerni a Corinthiansszal.”

Arra a kérdésre, hogy mikor lesz ismét eredményes, így válaszolt. „Megszoktam már, hogy mindig arról kérdeznek, mikor lövök gólt. Ez az életem része, beszélnek rólam, beszélnek a gólokról. De a szezon hosszú, és lesz még időm arra, hogy sokszor a hálóba találjak.”

RONALDO VISSZATÉRÉSE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik