A világ legborzalmasabb tizenegyesei – szavazzon Ön is!

Vágólapra másolva!
2009.01.29. 14:25
Védeni nem lehet, csak rosszul rúgni – szól a régi bölcsesség. Nagyon rosszul rúgni. Kedd este Franck Ribéry, a Bayern München klasszisa került be a tizenegyesrúgás történetének „szégyenkönyvébe”, de nem ő az egyetlen, aki borzalmas módon rontott büntetőt: sztárok és névtelen játékosok, fölé, kapusba, rosszul lepasszolva… – íme, a rúgók rémálma!

Szavazás

Ön szerint melyik a legpocsékabb bemutatott tizenegyes?

Írja be az itt látható számot!

Szavazás

Ön szerint melyik a legpocsékabb bemutatott tizenegyes?

Írja be az itt látható számot!


FRANCK RIBÉRY (Bayern München)

Kezdjük a legfrissebb bakival, a Bayern kiváló francia támadójától. „A cirkuszban próbálkozzon ilyen trükkökkel, ne a pályán, többé nem szeretnék hasonlót látni” – morgott Uli Hoeness, a Bayern klubmenedzsere a Stuttgart elleni, pocsékra sikerült „Panenka-utánzat” láttán. Mit mondott volna, ha nem nyer a csapat 5–1-re?

FRANCK RIBÉRY



FRANCESCO TOTTI (AS Roma)

Antonín Panenkát persze sokan próbálták utánozni, Francesco Totti például igen sokszor sikerrel. Amikor nem, az viszont nem a legszebb látvány volt a Roma-szurkolók számára: kedvencük itt épp a Lecce ellen szúr el egy büntetőt, amikor egyenlíthetne is.

FRANCESCO TOTTI



ANTONIO CASSANO (AS Roma)

A rossz példa ragadós: Cassano UEFA-kupa-mérkőzésen, a belgrádi Marakanában nyúl alá a labdának – vesztére. Mellesleg Panenka ugyanitt lőtte sorsdöntő tizenegyesét Sepp Maier hálójába az 1976-os Csehszlovákia–NSZK Eb-döntőn.

ANTONIO CASSANO



JAAP STAM (Hollandia)

Elég a finomkodásból, jöjjön az erő! A holland drukkerek valószínűleg még hónapok múlva is legszívesebben a falat fejelgették volna mérgükben, ha visszagondoltak az Euro 2000 elődöntőjére, amelyen a rendes játékidőben két, a tizenegyespárbajban pedig további három alkalommal hibáztak a büntetőpontról. Jaap Stam lövése még a karikaturistákat is megihlette, egy rajzon például az eszkimók bámulják a tüzesen elszálló bőrgolyót. A képaláírás: „Égi jel?” „Dehogy, csak Jaap Stam tizenegyese!”

JAAP STAM ÉS A HOLLAND VESSZŐFUTÁS



MARTÍN PALERMO (Argentína)

Martín Palermo, az akkor éppen a Boca Juniorsban játszó „tank” nem szívesen emlékszik vissza a Kolumbia elleni találkozóra. Háromszor állt oda tizenegyeshez a meccs során, háromszor hibázott – érdemes a kommentátort hallgatni. Kolumbia nem meglepő módon nyert, Palermo pedig alighanem még álmodott is arról az 1999. júliusi napról.

MARTÍN PALERMO



PETER DEVINE (Lancaster City)

Neves játékosok után jöjjön egy ismeretlen: az angol Lancester City labdarúgója, Peter Devine a Whitley Bay ellen hibázott a tizenegyespárbaj során, nem mindennapi stílusban.

PETER DEVINE



DAVID BECKHAM (Anglia)

Beckham a talajra fogta a portugálok elleni, 2004-es Európa-bajnokságon kihagyott tizenegyesét, de mondhatott már bármit, a „háromoroszlánosok” rossz szokásuk szerint tizenegyespárbaj elbukásával búcsúztak egy nagy tornától.

DAVID BECKHAM



WILLIAM (Botafogo)

A Botafogo játékosa a Copa Sudamericana döntőjében lőtt olyan tizenegyest, amelyet a nézők még sokáig emlegettek. Azért az viszonylag ritka, hogy a kapus rossz irányba indul, de olyan gyenge a lövés, hogy visszavetődve is simán fogja.

WILLIAM



ROBERT PIRES ÉS TETTESTÁRSA, THIERRY HENRY (Arsenal)

Robert Pires és Thierry Henry a Manchester City elleni meccsen megpróbálta leutánozni Johan Cruyff trükkös tizenegyesét, de valahogy elszúrhattak valamit a megbeszélésen. Érdemes figyelni Danny Mills fejét is, aki arról érdeklődik, hogy ez ugyan mi volt…

PIRES ÉS HENRY



Egyébként így kellett volna: az Ajax klasszikus büntetője, tökéletes végrehajtással.

EZT AKARTA PIRES ÉS HENRY

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik