Kalou brilliáns találata három pontot ért Elefántcsontpartnak

Vágólapra másolva!
2008.01.21. 20:08
A Chelsea-t erősítő Salomon Kalou a 64. percben remek gólt rúgott, így Elefántcsontpart 1-0-ra legyőzte Nigériát az Afrikai Nemzetek Kupája B csoportjának első fordulójában. A kvartett következő találkozóján Mali ellenfele Benin lesz.
Yaya Toure és Mikel csatája
Reuters
Yaya Toure és Mikel csatája
Yaya Toure és Mikel csatája
Reuters
Yaya Toure és Mikel csatája

Az Afrika-kupa második napjának szuperrangadóját két olyan együttes játszotta, amelyben hemzsegnek az európai sztárcsapatokban szereplő klasszisok. A papírforma minimálisan az elefántcsontpartiak felé billent, hiszen Didier Drogba nem csak kontinensén, hanem világszinten is a legnagyobb sztárok közé tartozik. A Chelsea szuperklasszisát kiváló társak próbálták segíteni, de a nigériaiak se panaszkodhattak.

Az első játékrész azonban csalódást okozott a szurkolóknak, noha ádáz csata zajlott a pályán. A huszonkét futballista azonban sokszor inkább egymást rugdosta, mintsem a labdát, így alig láthattunk szép jelenetet.

A 18. percben azonban senki sem panaszkodhatott, csak a nigériaiak. Taiwo elképesztően jól eltalált szabadrúgása ugyanis a keresztlécen csattant, pedig az elefántcsontparti kapus már verve volt, vagyis kevés hiányzott a gólhoz. Két perccel később a túloldalon Yaya Tore életerős, 20 méteres bombáját hatástalanította a kapus.

A folytatás sokáig eseménytelen volt, majd a 36. percben a nigériai Martins tört be a 16-oson belülre, majd elesettt, de ez csak sárga lapot ért, hiszen szabálytalanság nem történt. A szünet előtt még Yakubu veszélyeztetett, de eredménytelenül.

A szünet után óriási esélyhez jutott Elefántcsontpart: az 57. percben egy jobb oldali szöglet után a teljesen egyedül álló Kolo Toure próbálkozhatott, de 12 méterről csak a nigériai kapust, Boubacart találta el. Egy perccel később Dindane lépett ki a jobb oldalon, de nem tudta elrúgni a labdát a kapus mellett.

A 64. percben egy védelmi hiba után megszerezte Elefántcsontpart a vezetést: egy rövid felszabadításra Salomon Kalou csapott le, három védő után a kapust is becsapva lőtt a kapu közepébe. A gól érezhetően serkentőleg hatott a játékosokra, mindkét csapat nagyobb lendülettel futballozott.

Az utolsó percekben a nigériaiak már nem tudtak helyzetet kialakítani, míg az elefántcsontpartiak már a lecserélt Drogba nélkül őrizték előnyüket.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA

B CSOPORT, 1. FORDULÓ
Elefántcsontpart-Nigéria 1-0 (S. Kalou 64.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik