Német címvédés Kínában, a braziloknak még tizenegyesből sem ment

Vágólapra másolva!
2007.09.30. 16:15
A Kínában zajló női labdarúgó-világbajnokság vasárnapi fináléjában a címvédő német válogatott Birgit Prinz és Simone Laudehr találataival felülmúlta a trónkövetelő brazil nemzeti csapatot. A bronzérem az Egyesült Államoké.
Büntetőből sem ment a braziloknak
Reuters
Büntetőből sem ment a braziloknak
Büntetőből sem ment a braziloknak
Reuters
Büntetőből sem ment a braziloknak

A női labdarúgó-világbajnokság közép-európai idő szerint vasárnap koradélutáni fináléjában a címvédő német válogatott Brazíliával csapott össze. Minden feltétel adott volt ahhoz, hogy a világ legnépszerűbb sportágában az egyre nagyobb figyelmet követelő gyengébbik nem küzdelme tovább népszerűsödjön.

Az ausztrál Tammy Ogston sípszavára 25 Celsius-fokos időben, ideális körülmények között kezdődött a döntő, az 54 százalékos páratartalmat pedig a három méter per szekundumos szél tette elviselhetővé.

Eleinte a mezőnyjáték, a küzdelem dominált, nehezen találtak fogást egymáson a csapatok. Aztán a félidő közepén több gólveszélyes helyzet kavarta fel az állóvizet, a német válogatottnak Fortuna kegyeire is szüksége volt ahhoz, hogy továbbra is 0-0 álljon az eredményjelzőn. A 24. percben egy veszélytelennek tűnő, távoli lövés a kapufán csattant, pár másodperccel később pedig egy jobb oldali beadás utáni fejes száll fölé.

A félidő hátralévő részében már a brazil kapu előterében is több gólhelyzet adódott, de a mérkőzés végkimenetelét meghatározó első találat nem született meg az első negyvenöt percben. A fordulás után Birgit Prinz vezetést szerzett a címvédőnek. Prinz kapásból lőtt, nem találta el igazán jól a labdát, de a pattogó játékszer megtréfálta a dél-amerikai hálóőrt, a kapu közepébe vágódott.

A 64. percben egyenlíthetett volna a selecao, de Marta tizenegyest rontott. A mészcsíkra lehelyezett bőrgólyót a jobb alsóba akarta küldeni, de szándékát olvasta a germán egyes, így maradt az 1-0.

Simone Laudehr a hajrában mindent eldöntött. 86. percben szerzett találatával bebiztosította a német győzelmet, egyúttal a címvédést. A női brazil válogatott először szerezhetett volna vb-aranyat, de erre tovább kell várni.

LABDARÚGÁS, NŐI VILÁGBAJNOKSÁG (SANGHAJ, KÍNA)

Németország-Brazília 2-0 (0-0)
Gólszerző: Prinz (52.), Laudehr (86.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik