A mexikóiak sikere a Libertadores-kupa győztese felett

Vágólapra másolva!
2007.07.23. 08:50
A Cruz Azul gárdája nyerte az amerikai kontinens hat csapatának részvételével zajló Pánamerikai Kupát, miután a döntőben 3-1-re verte a Boca Juniorst. A mérkőzés hőse Israel Lopez lett, aki két szabadrúgásgólt is szerzett.
Reuters
Reuters

A mexikói Cruz Azul és az argentin Boca Junior csapott össze a Pánamerikai Kupa döntőjében, amely hat élklub versengése az amerikai kontinensen.

A Libertadores-kupa-győztes argentinok magabiztosan nyerték csoportjukat, hiszen a perui Alianza Lima 2-0-s legyőzése után az America de Mexico csapatát is 1-0-ra verték meg.

A másik ágon a Cruz Azulnak nem volt ilyen egyszerű a továbbjutása: a Deportivo Cali ellen gólnélküli döntetlent játszottak, majd mindkét csapat megverte az FC Caracast. Miután a kolumbiaiaknak és a mexikóiaknak is azonos volt a gólkülönbsége, a több lőtt gól döntött, s ebből a Cruz Azul jött ki jobban.

A döntőben a szakemberek a Bocát tartották esélyesebbnek, és az argentin együttes szerezte meg a vezetést: a 26. percben Datolo indította Bosellit, aki a mexikóiak hálójába vágta a labdát.

A Cruz Azul azonban még a félidő vége előtt egyenlíteni tudott, miután Israel Lopez szabadrúgása a sorfal felett átszállva, a kapufát is érintve vágódott a hálóba.

A 73. percben Cesar Delgado révén már a mexikóiaknál volt az előny, a meccset pedig Israel Lopez döntötte el végleg: a Cruz Azul játékosa a 83. percben balról végezhetett el szabadrúgást, és a lövés a hibázó Pablo Migliore kapus kezei fölött ment a hálóba.

A Cruz Azul megnyerte a tornát, és a trófea mellé még 250 ezer dollárral is gazdagodott.

PÁNAMERIKAI KUPA, DÖNTŐ

Cruz Azul (mexikói) - Boca Juniors (argentin) 3-1
G: I. Lopez (45., 83.), Delgado (73.) ill. Boselli (26.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik