Claudio Pizarro ezúttal vezér volt, továbbjuttatta csapatát

Vágólapra másolva!
2007.07.04. 07:00
Bolívia elbúcsúzott, Peru viszont továbbjutott a Copa Americán, miután a két csapat egymás ellen 2-2-es eredményt ért el. Erwin Sanchez legénysége hiába vezetett kétszer is, Claudio Pizarro mindkét alkalommal egyenlített, ezzel továbbjuttatta Perut.
Claudio Pizarro (14) figyeli, ahogy a fejese a hálóban köt ki
Reuters
Claudio Pizarro (14) figyeli, ahogy a fejese a hálóban köt ki
Claudio Pizarro (14) figyeli, ahogy a fejese a hálóban köt ki
Reuters
Claudio Pizarro (14) figyeli, ahogy a fejese a hálóban köt ki

Peru és Bolívia csapott össze egymással az A csoport harmadik fordulójában. A peruiak egy győzelemmel és egy vereséggel várták az összecsapást, míg a bolíviaiak egy vereség mellett egy döntetlent értek el.

A veterán Jaime Moreno előtt hamar gólszerzési lehetőség adódott, de a washingtoni támadó csúnyán mellépörgette a jobb oldali beadást.

Nem hozott jó játékot az első húsz perc, még valamennyire a bolíviaiak próbálkoztak, a peruiak kapura teljesen veszélytelenek voltak.

A 25. percben már nem hibázott Moreno: a már az 1994-es világbajnokságon is résztvevő támadó a tizenhatos vonalánál kapott egy labdát, és azt szép mozdulattal a jobb sarokba küldte.

A 34. percben némileg váratlanul érkezett az egyenlítő gól: Marino ívelt középre szabadrúgásból, Pizarro pedig a bal sarokba bólintott.

Az első félidő ráadásában egy hosszú előreívelést befutott Mojica, beadása megcsúszott Andaveris fején, érkezett Campos, aki bődületes erővel kapura lőtt. A labda a felső lécről vágódott a gólvonal mögé.

A második félidő erején a bolíviaiak továbbra is aktívak voltak, pedig kényszerből kétszer is cserélni kellett Erwin Sancheznek, Andaveris és Campos is megsérült.

Az utolsó negyedórához érkezve a perui csapat emberhátrányba került, Herrera ugyanis egy perc alatt képes volt begyűjteni két sárga lapot.

A bolíviaiak szinte már elkönyvelték a győzelmüket, amikor Peru szabadrúgáshoz jutott. Marino ívelt középre, Pizarro emelkedett lesgyanús helyzetben, és a bal sarokba bólintott.

A döntetlen eredménnyel Bolívia búcsúzott a küzdelmektől, Pizarro pedig továbbjuttatta Perut.

COPA AMERICA, A CSOPORT, 3. FORDULÓ

BOLIVIA-PERU 2-2 (2-1)
Metropolitano de Mérida, 35.000 néző, Vezette: Carlos Chandía (chilei).
Bolívia: Hugo Suárez - Miguel Hoyos, Ronald Raldes, Juan Manuel Peña, Lorgio Alvarez - Leonel Reyes, Jhasmany Campos (Gonzalo Galindo, 67.), Gualberto Mojica (Jorge Ortiz, 80.), Joselito Vaca - Jaime Moreno, Augusto Andaveris (Juan Arce, 58.)
Szövetségi kapitány: Erwin Sánchez
Peru: Leao Butrón - Jhon Galliquio (Joel Herrera, 55.), Alberto Rodríguez, Edgar Villamarín, Walter Vilchez - Juan Carlos Mariño, Paolo de la Haza, Damián Ismodes (Roberto Jiménez, 71.) - Jefferson Farfán (Ysrael Zúñiga, 45.) - Paolo Guerrero, Claudio Pizarro
Szövetségi kapitány: Julio César Uribe.
Gólszerzők: Moreno (24.), Campos (45+1.)ill. Pizarro (34., 85.)
Kiállítás: Herrera (78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik