Blatter szerint a 2010-es torna lesz minden idők legjobb világbajnoksága

Vágólapra másolva!
2007.06.21. 09:27
Sepp Blatter FIFA elnök szerint a 2010-es dél-afrikai torna lesz minden idők legjobb labdarúgó-világbajnoksága, vagyis szó sincs arról, hogy az afrikai ország elveszítené a rendezés jogát. A sportág nemzetközi irányítótestületének svájci vezetője rendkívül kedvező tapasztalatokat szerzett két napos, fokvárosi és johannesburgi látogatásán.

Sepp Blattert elkísérte a FIFA alelnöke, a 2010-es torna szervezőbizottságát első afrikai sportvezetőként irányító kameruni Issa Hayatou, valamint David Will, a nemzetközi szövetség tiszteletbeli alelnöke és a jegyértékesítéssel megbízott szervezet vezetője, illetve Horst Schmidt, a következő vb-ért felelős FIFA-szaktanácsadó.

„Jó úton haladnak az előkészületek. Csodálatos a dél-afrikaiak lelkesedése. Biztos vagyok abban, hogy minden idők legjobb világbajnokságát bonyolítjuk le. Ennek egyik fő oka, hogy Afrikában kerül sor a tornára” – szögezte le Blatter.

Az elmúlt hónapokban számos kritika érkezett a leendő házigazda „címére”, a nemzetközi sajtóban az is felvetődött, hogy elveszik a Dél-Afrikai Köztársaságtól a szupertorna lebonyolításának jogát. A FIFA elnöke azonban említést sem tett erről, de ez nem is meglepő, ha ennyire biztos a dolgában…

Sepp Blatter Fokvárosban és Johannesburgban saját szemével láthatta a legfontosabb logisztikai munkálatokat, a stadionépítéstől kezdve a közlekedési helyzeten át az elszállásolással kapcsolatos fejleményeket. A nemzetközi szövetség elnöke egyébként már többször járt az országban, de először utazott el újraválasztása óta.

A svájci sportvezető találkozott a döntőnek is helyet adó johannesburgi aréna építkezésén dolgozó munkásokkal, akik váratlanul vastapssal fogadták őt.

„A saját földrészemen járok” – reagált az ünneplésre Blatter.

A látogatás második napján a FIFA első számú vezetője nyitotta meg azt a kiállítást, amelyen kis- és nagyvállalkozók mutatták be, miként tudják majd segíteni a világbajnokságot.

A nemzetközi szövetség honlapjának beszámolója azt is megemlítette, hogy Fokvárosban Thabo Mbeki dél-afrikai elnök „afrikai barátjaként” köszöntötte a FIFA-főnököt…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik