EURO 2012: sportlegendák segítik Cardiffban a lengyel-ukrán pályázatot

Vágólapra másolva!
2007.04.05. 13:06
Varsói lapértesülés szerint a jelen és a közelmúlt kiemelkedő sportemberei segítik majd Cardiffban a lengyel-ukrán pályázatot a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezéséért folyó kampány záró szakaszában. A Gazeta Wyborcza úgy tudja, hogy Andrij Sevcsenko, Oleg Blohin, Szergej Bubka, Irina Szewinska, Artur Boruc és Euzebiusz Smolarek is a walesi fővárosba utazik, hogy részt vegyen az április 17-i prezentáción.
Az Eb-helyszínnek jelölt poznani aréna (46 500 férőhely) látványterve
www.gazeta.pl
Az Eb-helyszínnek jelölt poznani aréna (46 500 férőhely) látványterve
Az Eb-helyszínnek jelölt poznani aréna (46 500 férőhely) látványterve
www.gazeta.pl
Az Eb-helyszínnek jelölt poznani aréna (46 500 férőhely) látványterve

Az még továbbra sem dőlt el, hogy a két ország köztársasági elnöke, Lech Kaczynski és Viktor Juscsenko is a küldöttséggel tart-e, de Varsóban remélik, végül mindketten csatlakoznak.

Szavazás

Melyik ország(ok) rendezheti(k) meg a 2012-es labdarúgó Eb-t?

Írja be az itt látható számot!
„Napokon belül megszületik a döntés a részvételükről. Nagyon szeretnénk, ha ott lenne a két elnök Cardiffban, mert jelentősen erősíthetnék a prezentációnkat. Megmutathatnánk az UEFA-nak, hogy milyen fontosnak tartjuk a két ország fejlődése érdekében az Európa-bajnokság megrendezését” – mondta a varsói politikai napilapnak Michal Nykowski, a lengyel pályázati bizottság vezetője.

A Gazeta Wyborcza azt is közölte, hogy a cardiffi bemutatón Leo Beenhakker, a lengyel válogatott holland szövetségi kapitánya is jelen lesz. Rajta kívül a lengyel szövetséget vezető Michal Listkiewicz és az ukrán futball-föderációt irányító Hrihorij Szurkisz szintén részt vesz a prezentáción.

Sőt, biztos, hogy a 70-es években remek eredményeket elérő (olimpiai bajnoki cím és ezüstérem, világbajnoki harmadik hely) fehér-piros válogatott valamelyik játékosa is elutazik Walesbe.

A varsói lap úgy véli, hatalmas esélyekkel indul a „csatába” a pályázat, lévén stratégiai fontosságú lehet az UEFA szponzorainak, hogy 85 milliós piacra léphetnek.

A lengyel-ukrán kandidálás ellenfele a magyar-horvát és az olasz pályázat. A döntést április 18-án hirdetik ki.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik