Athén után Pekingben is a legjobb négy között Mincza-Nébald Ildikó!

Vágólapra másolva!
2008.08.13. 10:50
A görög után a kínai fővárosban is olimpiai elődöntőbe jutott Mincza-Nébald Ildikó: a magyar párbajtőröző hölgy ugyan nagyon keservesen kezdett (csak hatalmas hajrával verte meg névtelen hongkongi ellenfelét), de fokozatosan javuló vívással bekerült a legjobb négy közé, ahol a román Branzával csap össze, magyar idő szerint délután fél kettőtől.
A boldogságtól ordít: Mincza-Nébald Ildikó a négy között a román Branzával vívhat
Fotó: MTI
A boldogságtól ordít: Mincza-Nébald Ildikó a négy között a román Branzával vívhat
A boldogságtól ordít: Mincza-Nébald Ildikó a négy között a román Branzával vívhat
Fotó: MTI
A boldogságtól ordít: Mincza-Nébald Ildikó a négy között a román Branzával vívhat
Eddig várakozásokon alul teljesített a magyar vívók küldöttsége, így a párbajtőröző lányokon volt a sor, hogy fényesítsenek a pekingi szereplésen: Mincza-Nébald Ildikó és Szász Emese a 32 között kezdte a küzdelmet.

Az első fordulóban Szász végtelenül simán győzte le ismeretlen algériai ellenfelét, majd Mincza megmutatta, hogy miként lehet nagyon megszenvedni egy jóval gyengébb vívóval… Athén 4. helyezettje a hongkongi Jeung Csuj-ling ellen a sírból (pontosabban 3:7-ről) hozta vissza a hajrában az asszót, és jutott a második körbe.

A tizenhat között véget ért Szász Emese pekingi kalandja: a magyar lányt az orosz vb-ezüstérmes Sutova állította meg.

„Ennél jobb vívással lehetett volna csak megverni Sutovát. Ő klasszisokkal jobb, mint algériai riválisom volt. Mostanában elkerültük egymást, de tudtuk, hogy kétesélyes az asszó. Nem okolhatok senkit, jobban kellett volna teljesítenem" – nyilatkozta szomorúan Szász.

Szász Emese kiesése után már csak Mincza-Nébald Ildikónak drukkolhattunk: ellenfele a nyolcaddöntőben a Budapesten élő, magyar edzőkkel tréningező kanadai Sherraine Schalm volt. Mincza 15:13-ra nyerte meg az igen izgalmas meccset, így a negyeddöntőben a német Duplitzer ellen vívhatott.

Az asszót Mincza kezdte jobban, és az első három percben elhúzott 5:2-re, majd a második harmad után már négytusos előnyben volt. A záró percekben sem lankadt a koncentrációja: 15:11-re győzött, és bejutott a délután 13:30-kor kezdődő elődöntőbe. A kétszeres világbajnok magyar vívóklasszis Athén és Sydney után harmadszor került a legjobb négy közé olimpián.

Akkor a negyedik hely maradt neki (Sydneyben csapatban, Athénban egyéniben), most fényesebb végjátékot akar. 13.30-kor a román Branza ellen megteheti a következő lépést nagy álma felé.

VÍVÁS

NŐI PÁRBAJTŐR
1. FORDULÓ
Mincza-Nébald Ildikó (Magyarország)–Jeung Csuj-ling (Hongkong) 15:11
Szász Emese (Magyarország)–Hadia Bentaleb (Algéria) 15:4

2. FORDULÓ
Mincza-Nébald Ildikó (Magyarország)–Sherraine Schalm (Kanada) 15:13
Ljubov Sutova (Oroszország)–Szász Emese (Magyarország) 15:12

NEGYEDDÖNTŐ
Mincza-Nébald Ildikó (Magyarország)–Imke Duplitzer (Németország) 15:11
Branza (Románia)–Sutova (Oroszország) 15:10
Heidemann (Németország)–Samuelsson (Svédország) 15:10
Li Na (Kína)–Flessel-Colovic (Franciaország) 15:10

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Heidemann–Li Na
Mincza-Nébald–Branza

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik