Az amerikai legenda úgy véli, Bolt Carl Lewis nyomdokaiba léphet

Vágólapra másolva!
2008.08.11. 19:59
Michael Johnson, minden idők egyik legkitűnőbb futója szerint a pekingi olimpia csúcseseménye lehet a 100 méteres síkfutás döntője – és erre az atlétika világának nagyon nagy szüksége is van. A legendás atléta Usain Bolt duplázását várja, és úgy véli, saját rekordjai megdőlhetnek a kínai fővárosban.
Arany cipő, aranyérem? Usain Bolt és a Madárfészek
Fotó: Reuters
Arany cipő, aranyérem? Usain Bolt és a Madárfészek
Arany cipő, aranyérem? Usain Bolt és a Madárfészek
Fotó: Reuters
Arany cipő, aranyérem? Usain Bolt és a Madárfészek

„A 100 méterről sokat fognak még beszélni, benne van, hogy az egész olimpia legnagyobb versenye lesz. A sportnak erre nagyon nagy szüksége is lenne, így nagyon remélem, hogy a finálé tényleg nagyszerű küzdelem lesz” – nyilatkozta a négyszeres olimpiai bajnok futólegenda.

Johnson szerint akkor lesz igazi a döntő, ha a táv nagyágyúi – a jamaicai Usain Bolt és Asafa Powell, valamint az amerikai Tyson Gay – csúcsformát tudnak futni.

„Meglátjuk, Gay tényleg százszázalékos állapotban van-e. Az előfutamokban jól le tudjuk mérni, milyen formában vannak ők hárman” – mondta Johnson, aki szerint Usain Bolt képes lehet a 100 és a 200 méter aranyérmét is begyűjteni. Ez a kettős siker utoljára Carl Lewisnak sikerült, az 1984-es olimpián.

„Bolt most Lewis nyomdokaiba léphet. Személy szerint én úgy vélem, hogy 200 méteren jobb, mint 100-on, és nagy esélye van mindkét szám megnyerésére” – méltatta a jamaicai klasszist Johnson.

„A többiekhez viszonyítva még nagyon tapasztalatlan, de aki 9.76-ot és 9.72-t tud futni, az képes ennek az ellensúlyozására. Ráadásul Powell már megmutatta, hogy nyomás alatt nem mindig tudja a legjobbját hozni. És most hatalmas lesz rajta a nyomás” – tette hozzá.

A 200 és a 400 méter világcsúcsát hosszú ideje tartó legendás futó úgy véli, rekordjai megdőlhetnek Pekingben. Johnson a 200 világcsúcsát (19.32) az atlantai olimpián, a 400-ét (43.18) pedig az 1999-es sevillai világbajnokságon állította fel.

„Egyszer minden rekord megdől, ez az atlétika lényege. Jeremy Wariner 24 évesen jobb, mint én voltam, és egyre érettebben versenyez. Neki esélye van a rekorddöntésre” – mondta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik