Kemény-döntés: Nagy Viktor helyett Gergely István megy az olimpiára

Vágólapra másolva!
2008.07.21. 09:56
A férfi vízilabda-válogatott kapuját második számú kapusként Nagy Viktor helyett Gergely István védheti a pekingi olimpián. Ezt az egyetlen változást hajtotta végre az augusztusi ötkarikás játékokra utazó, bő egy hete Spanyolországban Európa-bajnoki bronzérmet szerzett csapata összetételében Kemény Dénes szövetségi kapitány, aki hétfő reggel ismertette döntését a távirati irodával.
Gergely István Pekingben is védhet
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Gergely István Pekingben is védhet
Gergely István Pekingben is védhet
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Gergely István Pekingben is védhet

MAGYARORSZÁG CSOPORTMÉRKŐZÉSEI

augusztus 10. Montenegró
augusztus 12. Görögország
augusztus 14. Spanyolország
augusztus 16. Ausztrália
augusztus 18. Kanada
Kemény Dénes meghozta a végső döntést: kijelölte azt a tizenhárom főt, akik harcba szállhatnak az Athénban megszerzett olimpiai bajnoki cím megvédéséért.

A málagai Európa-bajnokságon résztvevő játékosok közül mindössze egynek lehet rossz a kedve a kerethirdetés után, ő pedig nem más, mint Nagy Viktor.

A 24. születésnapját csütörtökön ünneplő kapus helyett a nála nyolc évvel idősebb Gergely István utazhat Pekingbe. A Vasas kapusa nem védett rosszul a nemrég véget ért kontinenstornán, de úgy látszik Kemény Dénes mégis inkább a rutint részesítette előnyben. Gergely már 2004-ben is tagja volt a csapatnak.

Az athéni olimpián aranyérmet szerző gárdából így mindössze négyen fognak hiányozni: Fodor Rajmund, Vári Attila, Steinmetz Ádám és Steinmetz Barnabás.

Az „új fiúkat” pedig Varga Dániel, Varga Dénes, Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert képviseli.

A válogatott legközelebb az Unicum Kupán fog szerepelni július 25. és 27. között, ahol sorrendben Németország, Horvátország és Oroszország lesz a Kemény-legények ellenfele.

A PEKINGI KERET

Kapusok – Gergely István, Szécsi Zoltán
Mezőnyjátékosok – Benedek Tibor, Biros Péter, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás

AZ OLIMPIAI PROGRAM

A férfi vízilabda-események augusztus 10-én kezdődnek. A két hatos csoport győztesei rögtön az elődöntőbe kerülnek, ahol a keresztbe játszó csoportmásodikok és -harmadikok által vívott középdöntők továbbjutóival találkoznak. A csoportmeccsek után 20. a középdöntő, 22. az elődöntő (említett két napon vannak az alsóbb helyosztók is), 24. pedig a döntő és a bronzmérkőzés játéknapja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik