Háromgólos előnyről kapott ki a Cortina-csapat

Vágólapra másolva!
2006.11.12. 20:22
A francia válogatott nyerte meg a Pannon-kupa nemzetközi jégkorongtornát, miután a döntőnek számító 3. fordulóban hosszabbításban 4-3-ra legyőzte a magyar csapatot. A mieink az első harmadban és a második játékrész elején parádés teljesítményt nyújtottak, 3-0-ra elhúztak, utána azonban a franciák fokozatosan felülkerekedtek, és egyenlítettek. Pat Cortina együttese a hosszabbításban kiharcolhatta volna a győzelmet, ez azonban Julien DesRosiers révén a franciáknak sikerült, így ők szerezték meg a kupát.
Szuper Levente (jobbra) kiválóan védett, de nemcsak ő, hanem a vereség ellenére az egész csapat dicséretet érdemel
Czagány Balázs
Szuper Levente (jobbra) kiválóan védett, de nemcsak ő, hanem a vereség ellenére az egész csapat dicséretet érdemel
Szuper Levente (jobbra) kiválóan védett, de nemcsak ő, hanem a vereség ellenére az egész csapat dicséretet érdemel
Czagány Balázs
Szuper Levente (jobbra) kiválóan védett, de nemcsak ő, hanem a vereség ellenére az egész csapat dicséretet érdemel

PANNON-KUPA NEMZETKÖZI TORNA

3. FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG – FRANCIAORSZÁG 3–4 (1–0, 2–2, 0–1, 0–1 – hosszabbítás után)
Papp László Budapest Sportaréna, 8000 néző
V: Nyeste, Haszonits, Sós
MAGYARORSZÁG: SZUPER – Ennaffati, Sille, Benk, Ocskay, Palkovics (1), Szélig, Horváth A., LADÁNYI 1 (1), VAS M. 1 (1), Vaszjunyin (1), KANGYAL 1, Svasznek (1), Gröschl, Holéczy (1), Borbás, Tőkési, Lencsés, Hoffmann, Majoross, Papp. Szövetségi kapitány: Pat Cortina
FRANCIAORSZÁG: Fehri – Amar (1), Bachet, Menuier 1, Gras, Treille, Bonnard, Besch (1), M. Rozenthal, Zwikel, F. Rozenthal, Bachelet, Roussel, HECQUEFEUILLE 1 (1), Chauvel (1), DESROSIERS 1 (1), Tardif, MASSON 1, Karrer. Szövetségi kapitány: Dave Henderson
Kiállítások: 20 perc, ill. 26 perc + 10 perc fegyelmi (Menuier)
MÁR KÖZÖLT EREDMÉNY:
Szlovénia-Litvánia 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

A 7800 néző előtt megrendezett összecsapás félórán keresztül olyan volt, mint egy szép álom. A magyarok hatalmas lendülettel játszottak, és a 12. percben Vas Márton révén megszerezték a vezetést.

A Franciaországban légióskodó csatár Vaszjunyin–Ladányi összjáték után érkezett teljesen üresen középen, és – miután a magyar játékosok addigra már megtanulták, hogy a francia kapusnak laposan nehéz gólt ütni – félmagasan a kapu jobb oldalába emelt (1-0).

A csapat lelkes játéka mellett persze szükség volt még valamire: Szuper Levente remek kapusteljesítményére.

A 19. percben csúnya jelenetnek lehettünk szemtanúi. Lauren Meunier bottal, nyakra támadva ütötte le Ocskay Gábort, aki hosszú ideig feküdt a földön, majd amikor felkelt, látszott, hogy az arca jobb oldalán szakított sebet ütött a barbárul viselkedő francia.

Ocskayt bevitték az orvosi szobába, ahol néhány perc alatt sikerült olyan állapotba hozni a kőkemény csatárt, hogy a súlyos sérülés után a második harmadban visszatért a pályára.

Meunier a játékvezetők farkasvaksága miatt kettő plusz két perccel megúszta a dolgot, pedig végleges kizárással kellett volna büntetni.

A mieinket még jobban felpaprikázták a történtek, de ők gólokkal akartak revánsot venni. A második játékrész 4. percében ez sikerült is, Ladányi Balázs emberelőnyben, távolról próbálkozott, és a lövés a kapus előtt álló védő korcsolyájáról bepattant a hálóba (2-0).

Még szebbnek tűnt minden akkor, amikor két perc múlva kettős létszámfölényben Kangyal Balázs is betalált (3-0), hiszen hinni lehetett benne, hogy a litvánok után a franciákat is nagy gólkülönbségű vereséggel küldhetjük haza.

Ocskay Gábort az első harmad utolsó percében ütővel csúnyán állkapcson vágták, úgy, hogy percekig ápolták a szakított sebet az orvosi szobában
Ocskay Gábort az első harmad utolsó percében ütővel csúnyán állkapcson vágták, úgy, hogy percekig ápolták a szakított sebet az orvosi szobában

Nem így történt, ellenben váratlanul megváltozott a meccs képe. A "gallok" átvették az irányítást, és egyre nagyobb nyomás alá helyezték Szuper Levente kapuját.

A magyar portás jó ideig állta a sarat, de a 35. percben Masson szépített, a harmad utolsó előtti percében pedig Hecquefeuille egyetlen gólra csökkentette a különbséget (3-2).

Alig kezdődött el a záró harmad, amikor ismét a kapunknak táncolt a korong, ekkor az Ocskayt elintéző Meunier egyenlített (3-3).

A rendes játékidő végéig mindkét kapu előtt adódtak nagy helyzetek, ám mivel újabb gól nem esett, következhetett a hosszabbítás.

Egy-egy játékos lekorcsolyázott a jégről, és négy a négy ellen folytatták a csapatok.

Már majdnem letelt az első ötperces szakasz, amikor 4:28-nál egy – meg kell hagyni – szépen kijátszott francia akció végén Julien Desrosiers balról, kapásból megszerezte a negyedik, egyben tornagyőzelmet érő találatot (3-4).

Cortina szerint jól játszottunk

A hosszabbítás után 4-3-as francia sikerrel véget ért Magyarország-Franciaország jégkorong mérkőzés után a vereség ellenére is elégedett volt csapatával a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a kanadai Pat Cortina:
„Úgy érzem, hogy nagyon jól játszottunk a három napos tornán. Sajnos azonban egy ilyen szintű csapat ellen, mint a franciák, csak 30 percig tudjuk felvenni a versenyt. Erőnlétileg még van mit bepótolnunk.”

Dave Henderson, a franciák kapitánya viszont nem volt maradéktalanul megelégedve a sajátjaival:
„3-0-nál azért kértem időt, mert a csapat teljesen mást játszott, mint amit kértem tőlük. Egészen rossz felfogásban voltak a jégen. Aztán az időkérés lehetett a fordulópont, mert ekkor varázsütésre megváltozott a játék képe, s ekkor már betartották az utasításaimat is, amelynek köszönhetően sikerült kiegyenlítenünk. A hosszabbításban aztán már szinte csak nekünk volt helyzetünk, úgyhogy megérdemelten nyertük meg a találkozót és a tornát.


A VÉGEREDMÉNY:
1. Franciaország 3 3 - - 17-6 9
2. Magyarország 3 2 - 1 20-7 6
3. Szlovénia 3 1 - 2 7-14 3
4. Litvánia 3 - - 3 6-23 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik