VOLESZÁK GÁBOR 2016.09.09 19:38 Frissítve: 2016.09.09 23:42

Válogatott: Storck felháborodott Hemingway viselkedésén

A Nemzeti Sport szombati számában hosszú interjú jelenik meg Bernd Storckkal, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával – rövid ízelítő.

Bernd Storck (jobbra) a feröeri bevetés előtt (Fotó: mlsz.hu)

 

– Ahogy látom, nem pakolta be a bőröndjét, és talán nem is nézett pályaedzői állás után hazájában. Hidegen hagyta a kispesti tulajdonos, George F. Hemingway írása, amelyben felvetette, ha nem nyerünk Feröeren három-négy góllal, menjen vissza Németországba pályaedzőnek?
– Felhívtam Hemingway urat, és elmondtam neki, hogy felháborítónak tartom a viselkedését. Nem emlékszem, hogy valaha beleszóltam volna a munkájába. Ő se tegye. Megmondtam neki, ha valaki egy jelentős mérkőzés előtt így áll a magyar labdarúgáshoz, abban nincs meg az együttműködés készsége, és talán a szükséges hazafiság érzése sem. Egy meccsnap nem a megfelelő idő a kritizálásra, egy blog pedig nem a megfelelő fórum. Ha véleménye van, azt mondja el szemtől szemben. Szerintem minden klubvezető, így az ő véleménye is nagyon fontos a magyar labdarúgás számára, de az, hogy meccsnapon üzen, az nem segít. És hogy hazaküldene? Megyek én magamtól is, ha az elnök úr, Csányi Sándor és az elnökség úgy ítéli meg, hogy nem végzem jól a munkámat.

– Meglepte az a sok-sok kritika, amely a csapatát érte a feröeri döntetlen után?
– Csakugyan nem játszottunk jól. Gyengébb meccset játszottunk, és nem tudtuk fenntartani az ilyenkor szükséges koncentrációt, különösen a támadóharmadban. Nem passzoltunk pontosan, és enélkül nem lehet helyzeteket kialakítani. De mindennek oka van. Sokan igen kevés játéklehetőség után kaptak szerepet. Hogy akkor miért őket hívom meg? Mert hiszek a csapatban, és azokban a srácokban, akik már bizonyították, hogy megtesznek mindent válogatott mezben. A fiúk mindent beleadtak, mégis voltak, akik azt találták mondani, a játékosok nem érdemesek arra, hogy magukra húzzák a címeres mezt. Nagyon szomorú, hogy a csapatomat ennyire szétcincálták egyetlen gyengébb mérkőzés után.

KI HIÁNYZOTT STORCK SZERINT A CSAPATBÓL?
ELÉGEDETT VOLT-E A FUTÓTELJESÍTMÉNNYEL?
MIÉRT HIÁNYZOTT A FRISSESSÉG?
MILYEN KAPCSOLATBAN ÁLLNAK REMÉNYEINK A REALITÁSSAL?
MIÉRT KELL ÖRÜLNÜNK MINDEN EGYES PONTNAK?
MIÉRT ÉRNE FEL CSODÁVAL SVÁJC LEGYŐZÉSE?

EZEKRE A KÉRDÉSEKRE IS VÁLASZT KAP A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN MEGJELENŐ INTERJÚBÓL, AMELYBEN SZÓBA KERÜL AZ IS, MIÉRT NEM JÁTSZOTT FERÖEREN BÖDE DÁNIEL.

2022.06.30 22:31:32

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik nekem kicsit olyan, mint Marco Rossi. Hiszek benne, hogy őket nem a vakszerencse és a véletlenek sorozata, hanem a kitartásuk és a következetesen elvégzett sok munka viszi előre lépésről lépésre.

2022.06.28 22:53:18

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. A napokban vertük meg a vezetésével Angliát oda-vissza.

2022.06.28 09:08:48

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Az Omonia Nicosia védőjének teljesült a vágya: ötvenedszer is magára ölthette a címeres mezt.

2022.06.21 23:56:34

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A természeti népek többnyire emberfeletti magyarázatokat keresnek a sohasem látott, csodaszámba menő eseményekre. Én találkoztam a csoda emberi léptékű magyarázatával is. Kolbászt evett, sört ivott, és a futballról mesélt.

2022.06.21 23:51:16

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nagy Zsolt nekem kissé olyan, mint a másik oldalon Fiola Attila.