Válogatott: Storck elmondta, miért válogatta be Kleinheislert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.09. 16:45
null
Bernd Storck: Nem félünk Ödegaardtól, nekünk is kiváló játékosaink vannak (Fotó: Hegedüs Gábor)
A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott hétfőn Telkiben tartott sajtótájékoztatót. Bernd Storck szerint a játékosok igen gyorsak, nemzetközi szinten jó labdarúgóink vannak, kitért Kleinheisler László beválogatására és a Real Madrid norvég futballistájára, Martin Ödegaardra is.

SZALAI ÁDÁM ÚGY TERVEZTE, HOGY NÉMET CSAPATTÁRSÁVAL NÉZI A MECCSET

„Újra teljes a csapatunk, mindenki megérkezett! Ma 17 órától együtt edzhet mindenki – kezdte Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány. – Az eddigiekkel elégedett vagyok, az itthon játszókkal is sokat tudtunk gyakorolni. Pénteken volt egy edzőmeccsünk az U21-esek ellen, utána szombaton ezért pihenőt kaptak a játékosok, tegnap találkoztunk ismét.”

„Most már nincs sok időnk hátra, ma és holnap tudunk még készülni. Szerdán 10 órakor repülünk, 19 órától edzés lesz Oslóban. Csütörtökön pedig igyekszünk próbára tenni a norvégokat. Hogy elfogadnám-e a döntetlent? Nehéz ezt most mérlegelni, de a jó kiindulópont nagyon fontos. Szeretnénk gólt szerezni, és lehetőleg elkerülni, hogy az ellenfél betaláljon. Meg kell szerveznünk a védekezést, de a támadást sem akarjuk elhanyagolni” – folytatta a német szakember.

„Az erőnléti felmérés eredményeivel elégedett vagyok. Azt akartam felmérni, hogyan tudunk regenerálódni az első és a második mérkőzés között. A játékosaink nem lassúak, igen gyorsak, nemzetközi szinten jó minőségű labdarúgóink vannak. A kezdő tizenegyet nem szeretném most elárulni, de a szakmai stábbal nagyjából tisztában vagyunk a felállással, kilencven százalékban már megvan, hogy kezdünk” – tette hozzá a kapitány.

„Hogy Kleinheisler meghívását a keretbe mi okolta? Hosszabb ideje ismerem, tudom, milyen képességei vannak, az U21-es csapatban jó benyomást tett rám. A múlt héten megnéztük őt is, lehetőséget adtam neki, hogy megmutassa magát nekünk. Möllerrel egyeztetve úgy láttuk, ő az egyik legjobb játékosunk. Ha jó labdarúgókat keresünk, nem mehetünk el mellette!”

„A világranglistás helyezés nem izgat, tudjuk, milyen szintet képviselnek a norvégok. Ödegaardtól nem félünk, nekünk is kiváló játékosaink vannak” – mondta Storck.



DZSUDZSÁK TÖBBET VÁRT MAGÁTÓL

„Hihetetlen élmény volt a hétvégi találkozó, jól játszottunk, sajnos a végén gólt kaptunk. Hála istennek van sikerélmény is mögöttem, végigjátszottam a meccseket, jó formában érzem magam. Nem zavar, hogy lebecsülnek minket a norvégok, magunkkal kell foglalkoznunk, jó eredményt kell elérnünk csütörtökön, aztán vasárnap ki kell harcolnunk a kijutást” – mondta ezt már Dzsudzsák Balázs, aki hozzátette, teljesen mindegy, ki szerzi a gólt, a lényeg, hogy sikeres legyen a csapat.

„A stábcsere? Két órája vagyok itt, sok mindent nem tudok erről elmondani. Az előző stáb és az új is korrekten elmondta, nem ezzel kell foglalkoznunk. A hangulat? Mindenki arra fókuszál, hogy a két legfontosabb meccse jön karrierjében. Reméljük, jó hatással voltak a változások a csapatra. Mindig van bennem több, az utolsó két meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, én is többet vártam magamtól, ahogy Magyarországon mindenki” – tette hozzá a Bursaspor szélsője.

Karrierem egyik legfontosabb meccse lesz, már nagyon várom! Már nem foglalkozom azzal, ami Amerikában történt, csak a magyar válogatott sikere érdekel. Nüánszok döntenek majd, fejben és fizikailag is mindenre fel kell készülnünk, hogy ne tudjanak meglepni minket a norvégok” – vélekedett Németh Krisztián.

A MAGYAR VÁLOGATOTT SZŰK KERETE A NORVÉGIA ELLENI PÓTSELEJTEZŐKRE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Liverpool), Király Gábor (Haladás), Megyeri Balázs (Getafe)
Védők:
Bosnjak Predrag (Haladás), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan), Lang Ádám (Videoton FC), Leandro (Ferencváros), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások:
Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Videoton), Kovács István (Videoton), Nagy Ádám (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros)
Támadók:
Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Pekár László (Puskás Akadémia), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Hamburger SV), Szalai Ádám (Hoffenheim)

A NORVÉG VÁLOGATOTT 24 FŐS KERETE A MIEINK ELLENI EB-PÓTSELEJTEZŐRE
Kapusok:
Rune Jarstein (Hertha), André Hansen (Rosenborg), Örjan Nyland (Ingolstadt)
Védők: Haitam Aleesami (IFK Göteborg), Vegard Forren (Molde), Even Hovland (Nürnberg), Tom Högli (FC Köbenhavn), Martin Linnes (Molde), Stefan Strandberg (FK Krasznodar)
Középpályások: Valon Berisha (Red Bull Salzburg), Omar Elabdellaoui (Olympiakosz), Pal André Helland (Rosenborg), Markus Henriksen (AZ), Stefan Johansen (Celtic), Havard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Ole Selnaes (Rosenborg), Per Skjelbred (Hertha), Alexander Tettey (Norwich), Martin Ödegaard (Real Madrid Castilla)
Támadók:
Jo Inge Berget (Malmö FF), Veton Berisha (Greuther Fürth), Alexander Söderlund (Rosenborg), Mohamed Elyounoussi (Molde), Marcus Pedersen (Strömsgodset)

EB-PÓTSELEJTEZŐ – A PROGRAM
November 12., 20.45: Norvégia–Magyarország
November 15., 20.45: Magyarország–Norvégia

A TOVÁBBI PÁROSÍTÁSOK

November 13., 20.45: Bosznia-Hercegovina–Írország
November 16., 20.45: Írország–Bosznia-Hercegovina

November 14., 18.00: Ukrajna–Szlovénia
November 17., 20.45: Szlovénia–Ukrajna

November 14., 20.45: Svédország–Dánia
November 17., 20.45: Dánia–Svédország

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMECCSEI
Magyarország–Észak-Írország 1–2
(Priskin 75., ill. McGinn 81., Vanczák 88. – öngól)
Románia–Magyarország 1–1 (Rusescu 45., ill. Dzsudzsák 82.)
Feröer–Magyarország 0–1 (Szalai 21.)
Magyarország–Finnország 1–0
(Gera 84.)
Magyarország–Görögország 0–0

Finnország–Magyarország 0–1 (Stieber Z. 82.)
Magyarország–Románia 0–0
Észak-Írország–Magyarország 1–1 (Lafferty 93., ill. Guzmics 74.)
Magyarország–Feröer 2–1 (Böde 63., 71., ill. Jakobsen 11.)
Görögország–Magyarország 4–3 (Sztafilidisz 5., Tahcidisz 57., Mitroglu 79., Kone 86., ill. Lovrencsics 26., Németh K. 54., 76.)

NORVÉGIA SZEREPLÉSE A 2016-OS EB SELEJTEZŐSOROZATÁBAN

Norvégia–Olaszország 0–2 (Zaza 17., Bonucci 62.)
Málta–Norvégia 0–3 (Daehli 22., J. King 26., 49.)
Norvégia–Bulgária 2–1 (Elyounoussi 14., H. Nielsen 72., ill. Bodurov 43.)
Azerbajdzsán–Norvégia 0–1 (Nordtveit 25.)
Horvátország–Norvégia 5–1 (Brozovic 30., Perisic 54., Olic 66., Schildenfeld 87., Pranjic 94., ill. Tettey 81.)
Norvégia–Azerbajdzsán 0–0
Bulgária–Norvégia 0–1 (Forren 57.)
Norvégia–Horvátország 2–0 (Berget 51., Corluka 69. – öngól)
Norvégia–Málta 2–0 (Tettey 19., Söderlund 52.)
Olaszország–Norvégia 2–1 (Florenzi 73., Pelle 82., ill. Tettey 23.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik