Válogatott: Sosem hittem volna, hogy ezt kapom a szurkolóktól – Rossi

Vágólapra másolva!
2023.09.10. 20:50
null
Marco Rossi megköszönte, hogy a csehek elleni meccs alatt többször is az egész stadion a nevét skandálta (Fotó: Szabó Miklós)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/magyarorszag-csehorszag-1-1-fotok-koncz-marton-szabo-miklos-torok-attila--7199" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!</strong></a><br />
A Magyarország–Csehország (1–1) felkészülési mérkőzés utáni sajtótájékoztatón előbb a vendégek szövetségi kapitánya, Jaroslav Silhavy értékelt, majd a mieink részéről Marco Rossi.

 

„Kimondottan kiegyensúlyozott mérkőzést láthattunk. Lehet, hogy születhetett volna több gól, de ez most így sikerült. Tisztában voltunk a magyar válogatott játékával, de természetes, hogy ők is próbálkoztak némi változtatással, és mi is. A több mint ötvenezer néző pedig önmagáért beszél” – értékelt a csehek szövetségi kapitánya, Jaroslav Silhavy.

A Nemzeti Sport kérdésére hozzátette, itt már átéltek egy nagyszerű hangulatú mérkőzést az Európa-bajnokságon a hollandok ellen, és irigyli, hogy a magyar szurkolók egy felkészülési meccsen is hasonló hangulatot képesek teremteni.

„Fantasztikus játékosok alkotják a magyar csapatot, Szoboszlai Dominik az első, akit kiemelhetek a hazaiaktól. Egy döntetlen egy ilyen csapat ellen jó eredmény, nagyra értékelem” – reagált a cseh kapitány arra a kérdésünkre, mennyire értékes most a Magyarország elleni döntetlen.

A mieink részéről Marco Rossi először a csehek ellen debütáló Horváth Krisztoferről beszélt, elmondta, nem volt egyszerű dolga, ahogy legutóbb Kata Mihálynak sem, mert olyan intenzitáshoz kell hozzászokniuk, ami számukra új. Ezért fontos velük szemben a türelem.

„A ma esti meccs bizonyította, amit korábban is mondtam, hogy amikor a válogatott játszik, nincs barátságos mérkőzés. Mindenki meg akarta nyerni a meccset. Nekünk voltak nagyobb helyzeteink, összességében kiegyensúlyozott volt a mérkőzés, de ha most is minden helyzetet kihasználunk, más lehetett volna a végeredmény” – foglalta össze a meccset Rossi.

A Nemzeti Sport kérdésére elmondta, sosem gondolta volna, hogy több mint ötvenezer szurkoló harsogja majd a nevét.

„Amikor erre gondolok, hogy a stadion egyik fele Marcót, a másik Rossit harsog, az nagyon megindító. Sosem hittem volna, hogy ez megtörténhet, Az a legkevesebb, amit tehetek, hogy megköszönöm. Azért kulcsoltam össze a kezem, mert ez köszönetnyilvánítás a részemről. Elnézést, ilyenkor elcsuklik a hangommondta az olasz szakvezető.

A szövetségi kapitányt ezután a hiányzókról kérdeztük, mennyire nehéz megoldani a pótlásukat az NB I-ből.

„Amikor gondban vagyunk, sajnos mindig ugyanazon a posztokon adódik problémánk. Schäfer András és Vécsei Bálint is több meccsről hiányzott már. Szoboszlai Dominik persze képes ezt a szerepet is betölteni, de a Liverpoollal szemben nekünk inkább előrébb van rá szükségünk. Meghívtunk olyan játékosokat, akik pótolhatják a hiányzókat, de egészen más a válogatottban szerepelni, mint az NB I-ben. Említhetem a jövőt illetően Szuhodovszki Somát is, akinek még alkalmazkodnia kell ahhoz, amit mi kérünk. Azonban ez a két meccs is üzenet lehet a fiatalok számára, ha megfelelően teljesítenek, megkaphatják a lehetőséget.

Rossi Varga Barnabással kapcsolatban elmondta, jelenleg úgy tűnik, Szalai Ádám után ő lehet az első számú csatár, de ez nem azt jelenti, hogy Ádám Martin nem kap majd lehetőséget, de most nem volt olyan fizikai állapotban, hogy segíteni tudjon a csapatnak.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 1–1
(0–0)

Budapest,
Puskás Aréna, 54 444 néző. Vezette: Pajac (horvát)
MAGYARORSZÁG:
Dibusz – Lang, W. Orbán (Fiola, 60.), Szalai Attila – Nego (Kata, 84.), Kalmár Zs. (Nagy Á., a szünetben), Styles (Horváth K., 72.), Kerkez – Sallai R. (Csoboth K., 84.), Varga Barnabás, Szoboszlai D. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
CSEHORSZÁG:
Stanek – Zima, Brabec (Holes, 58.), Stronati – Masopust (Provod, 58.), Soucek, M. Sadílek (L. Sadílek, 83.), Zeleny – Jurecka (Cerny, 72.), Chytil (Lingr, 72.), Hlozek (Kuchta, 83.). Szövetségi kapitány: Jaroslav Silhavy
Gólszerző:
Sallai R. (52.), ill. Jurecka (63.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik