K. Zs. 2020.10.05 11:28 Frissítve: 2020.10.06 12:42

Válogatott: Sallai és Gulácsi nem maradhat végig a csapattal

Gulácsi Péternek és Sallai Rolandnak idő előtt vissza kell majd térnie klubjához a magyar labdarúgó-válogatott mostani összetartásáról – adta hírül hétfőn hivatalos honlapján az MLSZ.

Sallai Rolandra csak a bolgárok ellen számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány (Fotó: Szabó Miklós)

 

A FIFA koronavírus-világjárvány miatt meghozott szabálya szerint a klubcsapatok nem kötelesek elengedni játékosaikat hazájuk válogatottjába – emlékeztet az mlsz.hu.

Ennek értelmében Sallai Roland, az SC Freiburg játékosa a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőt követően, Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a következő, Szerbia elleni Nemzetek Ligája-csoportmérkőzést követően kell, hogy visszatérjen a klubjához, hogy a karanténszabályt betartva pályára tudjon lépni a következő német bajnokin.

A magyar válogatottra három idegenbeli mérkőzés vár a következő napokban: egy az Eb-selejtező playoffjában, kettő a Nemzetek Ligájában.

Mint beszámoltunk róla, a Red Bull Salzburgnál felfedezett koronavírus-fertőzések miatt Szoboszlai Dominik nem csatlakozhatott a válogatott kerethez. A támadó tesztje negatív lett, de az osztrák hatósági szabályoknak megfelelően a teljes klubcsapat karanténba került, egyetlen játékosa sem csatlakozhat hazája nemzeti csapatához az októberi mérkőzésekre.

A kerettagok két kivétellel megérkeztek a válogatott szállására, Lang Ádám és Varga Kevin hétfőn kora délután fut be. A szakmai stáb kora este tartja meg az első edzését.

AZ EB-PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA
A-LIGA

ELŐDÖNTŐ, 2020. OKTÓBER 8.
20.45:
Izland–Románia
20.45: Bulgária–Magyarország
DÖNTŐ, 2020. NOVEMBER 12.
20.45: Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
Október 11., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45: Oroszország–Magyarország

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók: Babati Benjámin (Zalaegerszegi TE FC), Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

2020.12.04 21:20:19

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A magyar válogatott kedvező helyzetben van.

2020.11.28 08:06:33

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Nem győzöm hangsúlyozni, nem az számít, hogy én egyenlítettem Izland ellen.”

2020.11.27 23:05:43

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ismerősöm mondta, hogy amikor az igazgató úr fiától megkérdezte, hogy van mostanában az öreg, nézi-e a mérkőzéseket, azt a választ kapta: mióta a magyarok nyernek, már a gyógyszerét sem veszi be...

2020.11.27 08:32:59

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Az 1964-es és az 1968-as olimpiai bajnok válogatott szakvezetője a magyaróráin is nyomot hagyott.

2020.11.26 23:29:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Maradnia kell a kispadon!