nemzetisport.hu 2016.11.14 08:52 Frissítve: 2016.11.14 09:52

Válogatott: Örültem, hogy a hideg ellenére ennyien kijöttek – Nagy Á.

Kezdőként végig a pályán volt Nagy Ádám az Andorra ellen 4–0-ra megnyert hazai vb-selejtezőn. A Bologna magyar labdarúgója elmondta: kiváló felkészülési lehetőségnek tartja a svédek elleni mérkőzést.Nagy Ádám harcban az andorraiakkal (Fotó: Hegedüs Gábor)

„Nagyon örültem, hogy a hideg, már-már szélsőséges időjárás ellenére ennyien kijöttek az idei év utolsó vb-selejtezőjére, bár valószínű, hogy lesz még ennél rosszabb idő is az elkövetkezendő hónapokban – mondta a vasárnapi találkozót követően Nagy Ádám. – Mondjuk azt azért sajnáltam, hogy néhány üres helyet azért így is láttam.”

Nagy Ádám a nyáron a Ferencvárostól szerződött a Bolognába, így az Üllői úti stadionban most már csak válogatott játékosként léphet pályára.

„Kicsit azért még furcsa, hogy csak légiósként lépek pályára a Groupama Arénában, hiszen korábban kéthetente játszottam itt, edzésre menet pedig mindennap láttam a stadiont. Most viszont csak akkor látom, amikor a repülőtérről megyek ki Telkibe, vagy amikor a válogatottal itt játszunk. Persze, mindig nagyon jó érzés visszatérni ide.”

Kedden újabb mérkőzés vár legjobbjainkra: a Svédország elleni felkészülési találkozó, amelyen több kiválóságtól (Hajnal Tamás, Juhász Roland, Király Gábor, Vanczák Vilmos) köszön el a válogatott, illetve az MLSZ.

„Még nem tudjuk, hogy állunk fel kedden a svédek ellen, kik játszanak, az viszont biztos, hogy lesz változtatás a mostanihoz képest. Együtt néztük a svédek franciák elleni találkozóját pénteken, ha csak abból a mérkőzésből, az ottani teljesítményükből indulunk ki, akkor nagyon jó csapattal találkozunk kedden. Nem feltétlenül amiatt, hogy megszerezték a vezetést, hanem azért, mert ott is próbáltak futballozni. Szoros meccset játszottak, amelyen a franciáknak vért kellett izzadniuk a győzelemért. Egy kiváló felkészülési mérkőzés lesz számunkra a keddi.”

EMLÉKEZTETŐ

VB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 4. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ANDORRA 4–0 (2–0)

Budapest, Groupama Aréna. Vezette: Nikolaidesz (ciprusi)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Bese, Lang, Guzmics, Korhut – Nagy Á., Gera (Böde, 84.) – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber Z., 74.), Gyurcsó (Németh K., 81.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
ANDORRA: Gomes – C. Rubio, E. García, Vales, Llovera, San Nicolás – Víctor Rodríguez (Moreira, 83.), Vieira, C. Martínez (A. Martínez, 67.) – Pujol (J. Sánchez, 87.), Aláez. Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
Gólszerző: Gera (33.), Lang (43.), Gyurcsó (73.), Szalai Á. (88.)
További eredmények: Svájc–Feröer 2–0, Portugália–Lettország 4–1

SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

2021.09.25 09:04:36

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az 1952-es első, moszkvai meccs 1:1-re végződött, az utolsó 2–2 lett, szintén a birodalom fővárosában.

2021.09.24 23:53:04

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az nem lehet, hogy legyőznek minket.

2021.09.24 10:14:20

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

Tóth Potya Istvánnal az volt a gond, hogy „dribler”, azaz a Nemzeti Sport szerint ügyeskedő.

2021.09.22 23:05:45

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Már a látszatra sem ügyelnek, vérlázító cinizmussal sújtanak bennünket.

2021.09.22 23:09:45

Magyar válogatott KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Leginkább szurkolók ők, kellő fanatizmussal, óriási lelkesedéssel, némileg azért fejleszthető énektudással, és kifejezetten előnyös lesz mindenkinek, amikor azt a néhány tucatnyi problémásabb egyént végre kihajítják maguk közül. Ötven ember miatt kitiltani ötvenezret, legalábbis szemétség.